Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Συμβουλές για έναν ζωντανό πλανήτη

Share

Άλλαξε συνήθειες στο σχολείο!

Ακολουθήστε συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και πόρων. Ενημερώστε τους συμμαθητές, τους καθηγητές και όλους όσοι εργάζονται στο σχολείο για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ορίστε ομάδες ατόμων που θα έχουν την ευθύνη για κάθε χώρο: τις τάξεις, το κυλικείο, τα γραφεία των καθηγητών κτλ. Τα άτομα αυτά μπορούν να εναλλάσσονται περιοδικά.

Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του σχολείου, επικοινωνήστε με ειδικά συνεργεία που θα φροντίσουν να ελέγξουν και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα στην ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση του κτηρίου.

Ζητήστε να αντικατασταθούν τα σπασμένα τζάμια και να επιδιορθωθούν τα χαλασμένα κουφώματα ώστε να μη χάνεται θερμότητα.

Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Προμηθευτείτε κατάλληλους κάδους για χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο και τοποθετήστε τους σε σημεία που εξυπηρετούν (έξω από τις τάξεις, στα γραφεία των καθηγητών, δίπλα στο κυλικείο, στους διαδρόμους).

Διερευνήστε με τους υπευθύνους προμηθειών τη δυνατότητα να αγοράζονται ανακυκλωμένα προϊόντα για τις ανάγκες του σχολείου.

Ξεκινήστε εκστρατείες ενημέρωσης για τη μείωση της χρήσης πλαστικών ειδών (π.χ. ποτήρια και πιάτα μιας χρήσης, πλαστικές κασετίνες κτλ.) και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Τοποθετήστε πινακίδες στους χώρους του σχολείου, όπου θα αναγράφονται παραδείγματα που βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία αυτής της προσπάθειας. Γράψτε, λόγου χάρη, πόσα δέντρα χρειάζεται να κοπούν για να παραχθεί ένας τόνος χαρτιού.

Φυτέψτε ένα δεντράκι! Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος του σχολείου που καλύπτεται από χώμα, μην τον αφήνετε αφρόντιστο. Φυτέψτε δέντρα ή θάμνους και φροντίστε τα.

Φαγητό από το σπίτι; Σκεφτήκατε ποτέ τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι αγοράζετε τρόφιμα από την καντίνα του σχολείου; Αναλογιστείτε μόνον όλα τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για τα τσιπς, τις τυρόπιτες, τα μπισκότα, τα κέικ, τις σοκολάτες, τα κρουασάν, και βέβαια τα αναψυκτικά!

Πηγή: WWF

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Τετάρτη 27/03/2024 21:29
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Μάρτιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->