Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Ομάδα Ρομποτικής

Διαγωνισμός Line Follower

Share

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στον διαγωνισμό ακολούθου γραμμής (line follower), στο πλαίσιο του 7ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στην Καβάλα. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από τους μαθητές Τάσο Σαχανίδη (Γ Λυκείου) και Αλέξανδρο Μπουρλίβα (Β Λυκείου) κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που εμφανίστηκαν την τελευταία στιγμή και κατέλαβε τη 2η θέση στην κατηγορία μαθητών Λυκείου.

Δίνουμε συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας που εργάστηκαν γι αυτή την επιτυχία, και καλούμε και άλλους μαθητές του σχολείου να συμμετέχουν στα μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα ξεκινήσουν σύντομα στο σχολείο μας.

 20161015 101918 20161015 121647 20161015 121714  i2fest2016

 

Γνωρίζοντας τον μετεωρολογικό σταθμό Raspberry Pi

Share

Raspberry Pi Weather Station

Το κίνημα των «δημιουργών-κατασκευαστών» (maker movement) έχει εξαπλωθεί σημαντικά στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, χάρη στην αύξηση του αριθμού των καινοτόμων έργων, εργαστηρίων και ανθρώπων που χτίζουν το δικό τους όραμα για το μέλλον μέσα από την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα. Tο κίνημα αυτό προάγει επίσης καινοτόμους τρόπους για να φέρει τους νέους πιο κοντά στην τεχνολογία, επιτρέποντας στον καθένα να αναπτύξει, να σχεδιάσει και να δημιουργήσει τις ιδέες του για κάποιο έργο με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής.

Στην τάξη και στην καθημερινή διδακτική πρακτική, αυτό συνεπάγεται μια ευκαιρία να συνδυαστούν τα αντικείμενα STEM (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) με τις τέχνες και τη ψηφιακή σχεδίαση στο πλαίσιο μαθησιακών δραστηριοτήτων βασισμένων σε συνθετικές εργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Maker Faire Rome και το Startup Europe οργανώνει την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα δημιουργών- κατασκευαστών» από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου.

Το 4ο ΓΕΛ Δράμας και η ομάδα ρομποτικής του σχολείου συμμετέχει σε αυτή τη δράση, διοργανώνοντας μια εκδήλωση με τίτλο "Γνωρίζοντας τον μετεωρολογικό σταθμό Raspberry Pi", το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρες 11:00-13:00 στο εργαστήριο ρομποτικής του 4ου ΓΕΛ Δράμας.

Ο μετεωρολογικός σταθμός Raspberry Pi είναι μια κατασκευή του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος "Raspberry Pi Education Foundation" με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει αναπτυχθεί με τη χορηγία της εταιρείας Oracle και έχει διανεμηθεί δωρεάν σε 1.000 σχολεία σε όλο τον κόσμο. Το project αυτό δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν διαθεματικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μαθηματικά, γεωγραφία, μετεωρολογία, συλλογή επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, δημιουργία ιστοσελίδων για την απεικόνιση των αποτελεσμάτων, χρήση της γλώσσας SQL για την επικοινωνία με τη βάση δεδομένων του προγράμματος και μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με κάποια από τα 1.000 σχολεία του προγράμματος!

Σας προσκαλούμε λοιπόν το Σάββατο 4 Ιουνίου να γνωρίσετε από κοντά το νέο μας project καθώς και τις άλλες δράσεις της ομάδας.

                                                                                                                         Για την ομάδα ρομποτικής

                                                                                                                          Σκαπέτης Γεώργιος, ΠΕ19

   

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα δημιουργών-κατασκευαστών 2016

Share

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Maker Faire Rome και το Startup Europe οργανώνει την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα δημιουργών- κατασκευαστών» από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Το κίνημα των «δημιουργών-κατασκευαστών» (maker movement) έχει εξαπλωθεί σημαντικά στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, χάρη στην αύξηση του αριθμού των καινοτόμων έργων, εργαστηρίων και ανθρώπων που χτίζουν το δικό τους όραμα για το μέλλον μέσα από την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα. Η Ευρώπη είναι η ήπειρος με το μεγαλύτερο αριθμό Fab Labs και Makerspaces και η γενέτειρα καινοτόμων έργων, δράσεων και καινοτομιών όπως το Arduino, το Raspberry Pi, το MICRO BIT και το RepRap κλπ. Επίσης, το κίνημα αυτό προάγει καινοτόμους τρόπους για να φέρει τους νέους πιο κοντά στην τεχνολογία, επιτρέποντας στον καθένα να αναπτύξει, να σχεδιάσει και να δημιουργήσει τις ιδέες του για κάποιο έργο με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής. Στην τάξη και στην καθημερινή διδακτική πρακτική, αυτό συνεπάγεται μια ευκαιρία να συνδυαστούν τα αντικείμενα STEM (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) με τις τέχνες και τη ψηφιακή σχεδίαση στο πλαίσιο μαθησιακών δραστηριοτήτων βασισμένων σε συνθετικές εργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας συμμετέχει διοργανώνοντας μια εκδήλωση το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 με θέμα: "Γνωρίζοντας τον μετεωρολογικό σταθμό Raspberry Pi", στο εργαστήριο Ρομποτικής τους σχολείου μας και ώρες 11:00-13:00. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να βλέπετε στη σελίδα της δράσης Maker Movement.

makers2016

   

1η Μαθητική Έκθεση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Share

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στην 1η Μαθητική Έκθεση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Μπαμπαλώνα Ελένη σε συνεργασία με το σχολείο μας. Η παρουσίαση της ομάδας μας είχε σαν θέμα "Ακολουθώντας τη γραμμή", ένα συχνό πρόβλημα που συναντάμε στην προσπάθεια προσανατολισμού ενός ρομπότ. Την παρουσίαση της ομάδας ρομποτικής μπορείτε να την βρείτε εδώ.

   

Ωρα Κώδικα 2014 ? Εκπαιδευτική Εβδομάδα Επιστήμης Υπολογιστών

Share

Η Ώρα του Κώδικα είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών διάρκειας μιας ώρας , σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον κώδικα και να δείξει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά. Κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών. Βοηθά να καλλιεργήσει δεξιότητες επίλυσης, προβλημάτων, λογική και δημιουργικότητα. Ξεκινώντας νωρίς, οι μαθητές θα έχουν ένα θέμελιο για επιτυχία σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα.

Ωρα Κώδικα 2014

Συμμετέχοντας στην Ώρα του Κώδικα, διοργανώνουμε το εργαστήριο "Προγραμματίζοντας τα Lego Mindstorms EV3", την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, ώρες 6η και 7η. Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: κ. Γιώργος Σκαπέτης.

   

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού: Ώρα Κώδικα

Share

Στις 11-17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

Ώρα Κώδικα

Το σχολείο μας, συμμετέχοντας ενεργά στη δράση αυτή, οργανώνει workshop προγραμματισμού για τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014:

  • Αντικείμενο: φτιάξτε το δικό σας Flappy Bird από την αρχή!
  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014
  • Ώρες: 6η και 7η
  • Χώρος: Εργαστήριο Υπολογιστών 1
  • Δηλώσεις συμμετοχής: Γ. Σκαπέτης

Θέσεις περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

   

Σελίδα 1 από 3

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Δευτέρα 18/03/2024 17:44
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Μάρτιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->