Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Προτάσεις στο Διαδίκτυο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Share

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα 2021-22 από την EDUMOTIVA για παιδιά και εκπαιδευτικούς

Επιστημονικός υπεύθυνος Δρ. Δ. Αλιμήσης, Καθηγητής εκπαιδευτικής τεχνολογίας alimisis.edumotiva.eu/

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 12+  

“φτιάξε το δικό σου τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ-αυτοκίνητο”

A picture containing wall, indoorDescription automatically generated

Στο πρόγραμμα αυτό δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα ρομπότ. Τα παιδιά φτιάχνουν από την αρχή το δικό τους τηλεκατευθυνόμενο  ρομπότ-αυτοκίνητο, μαθαίνουν να το προγραμματίζουν και το εξοπλίζουν με τεχνητή νοημοσύνη.

Πότε 10 συνεχόμενα Σάββατα έναρξη 16 Οκτωβρίου 2021 4-5 μμ

Για περισσότερα

Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας δηλώστε συμμετοχή από εδώ: http://edumotiva.eu/limesurvey/index.php?sid=91263&lang=el

 

Εκπαίδευση

Share

Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας:

Στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες eclass και e-me μπορείτε με τους κωδικούς σας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ ή sch.gr) να δείτε μαθήματα που έχουν αναρτήσει οι καθηγητές του σχολείου μας.
Η διαδρομή: eclass.sch.gr --> Αναζήτηση Μαθημάτων -->Ν. Δράμας --> Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Στην φωτογραφία φαίνονται Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού και ο αριθμός μαθημάτων του κάθε Σχολείου. Επιλέξτε το 4ο Λύκειο.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

   

Η ιστοσελίδα του μήνα - Δεκέμβριος

Share

oneiroupoli13

Η αντίστροφη μέτρηση για το παραμύθι άρχισε! Ονειρούπολη Δράμας!

   

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Share

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σας προσκαλεί στις εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Απρίλιο 2013. Πιο συγκεκριμένα:

byzantinoΜε τους ανθρώπους του ζωγράφου Γιάννη Καστρίτση
«Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από αυτή τη γη απαρατήρητοι. Γεννιούνται και πεθαίνουν χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη, όπως τα παλιά σπίτια όταν εγκαταλειφθούν χάνονται μέσα στο χώρο και το χρόνο. Γίνονται ένα με τη γη, ένας άμορφος σωρός πέτρα και χώμα». Αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους αποτυπώνει ο καλλιτέχνης Γιάννης Καστρίτσης, θα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με αφορμή την περιοδική έκθεση Βίων ερμηνεία και ολοκληρώνεται με εργαστήρι ζωγραφικής με κάρβουνο.
Για παιδιά και εφήβους από 11 έως 15
Κυριακή 31 Μαρτίου
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00


Θα υπάγω εις τους κήπους...
Ελάτε να ανακαλύψουμε πραγματικά και συμβολικά δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια σε εικόνες, υφάσματα, πίνακες, αντικείμενα μικροτεχνίας, χειρόγραφα, παλαίτυπα και χαρακτικά που χρονολογούνται από τον 6ο έως τον 19ο αιώνα.
Μεμονωμένα φυτά και περίτεχνες συνθέσεις διαμορφώνουν κήπους και τοπία στην περιοδική έκθεση παρουσίασης του Ημερολογίου 2013 του Βυζαντινού Μουσείου με θέμα «Κήπος και Παράδεισος. Μεταφορά και πραγματικότητα». Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δημιουργικό εργαστήρι.
Για παιδιά από 7 έως 10 ετών
Κυριακή 7 Απριλίου 2013
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00


Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 213 213 9507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00).

   

Μπανάνα;

Share

Ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο που επιλέχθηκε προς υποτιτλισμό από τους μαθητές της Γ Λυκείου στα πλαίσια του μαθήματος των Πολυμέσων. Εδώ, χωρίς υπότιτλους:

 

   

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ίδρυμα Ωνάση)

Share
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ένας τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή της είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.
 
logo gr
 
 
 Μία από τις προτεραιότητες της Στέγης  Γραμμάτων και Τεχνών είναι να σχεδιάσει και να προσφέρει προγράμματα που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα σχολεία, είτε αυτά σχετίζονται με τα εικαστικά, είτε με το θέατρο και το χορό, είτε με τη μουσική, είναι άμεσα συνδεδεμένα με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Στέγης.
 
Τα Σαββατοκύριακα και τις περιόδους των σχολικών διακοπών, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις πολυάριθμες δράσεις που οργανώνονται στους χώρους της. Εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τις μουσικές εκδηλώσεις, τις θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και τις περιοδικές εικαστικές εκθέσεις που παρουσιάζονται στη Στέγη, έχουν σκοπό, μέσα από τη δημιουργική επαφή και την εξοικείωση με την καλλιτεχνική διαδικασία, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.
   

Μουσείο Μπενάκη

Share

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το μουσείο Μπενάκη υλοποιεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλες τις τάξεις, από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορεί κανείς να επικοινωνεί με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγράμματων από Δευτέρα έως Πέμπτη, 09.00-15.00, στα τηλέφωνα 210 3671067-69.

   

Σελίδα 1 από 6

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Δευτέρα 18/03/2024 17:44
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Μάρτιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->