Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Υγεία

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19, για το σχολικό έτος 2023- 2024

Share

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω του COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

 

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού

Share

Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

➢ Τακτικό πλύσιμο των χεριών • Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό) • Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος - Το γεύμα - Τη χρήση της τουαλέτας • Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων. • Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

➢ Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού. ➢ Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).

➢ Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων.

➢ Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

➢ Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

➢ Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

➢ Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

   

self + edupass / Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 11022022

Share
  • Self test και edupass.

Οι στενές επαφές τις καθορισμένες από τον υπεύθυνο COVID υποχρεώσεις τους.

  • Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  11022022

1η ώρα κενό : Γθυγ .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  11022022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 11022022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου110 Kb
   

Έλεγχοι, απουσίες, δικαιολογήσεις και άλλα - Συμπλήρωση κενών για Πέμπτη 10022022

Share
  • Έκτακτο κενό πρώτη ώρα: Β4
  • ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ:
Καλημέρα σας,
Όπως θα διαπιστώσατε πολλοί από εσάς, ήδη σε αρκετά τμήματα έχουν σημειωθεί κρούσματα SARS-CoV-2. Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε στείλει οδηγίες. Παρακαλούμε διαβάστε τις πάλι.
Να επισημάνουμε ότι ο κηδεμόνας έχει υποχρέωση να ενημερώσει αμέσως το σχολείο σε περίπτωση που το παιδί βρεθεί θετικό (Με τηλέφωνο στο σχολείο τις πρωινές ώρες, με αποστολή email οποιαδήποτε στιγμή και με τηλέφωνο στον Διευθυντή ή στον υπεύθυνο COVID-19 κ. Ελευθεριάδη οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου).
Για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών και μαθητριών που μεταβαίνουν για τη διενέργεια ελέγχων είναι διάφορες οι περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να στείλετε mail στο σχολείο, με τη διεύθυνση του γονέα, ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, όπου να δηλώνετε ποιες ώρες απουσίαζε ο μαθητής ή η μαθήτρια (μέχρι 3 δικαιολογούνται), για ποιο λόγο (self test ή rapid test) και εάν έχετε παραστατικό, να το επισυνάψετε (είτε από φαρμακείο είτε από ΕΟΔΥ είτε από μικροβιολόγο είτε δική σας Υ.Δ. θεωρημένη κ.λπ.).
Παρακαλούμε βοηθήστε το σχολείο διότι εμφανίζονται 3 και 4 κρούσματα την ημέρα και μόνο με τη δική σας συνδρομή θα συνεχίσουμε να αποτελούμε πρότυπο διαχείρισης και ορθής εφαρμογής -κατά το δυνατό - της σχετικής δαιδαλώδους Νομοθεσίας περί COVID, αλλά και όλων των άλλων αναγκών και υποχρεώσεων που υπάρχουν σε ένα μεγάλο Λύκειο.
Τέλος, σας παρακαλούμε επιτηρήστε και βοηθήστε τα παιδιά σας όταν διενεργούν τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους ανίχνευσης (κοινώς self test) και μην ξεχνάτε να δηλώνετε το αποτέλεσμα στο edupass.gov.gr κάθε Τρίτη και Παρασκευή μέχρι τις 07:50 (ή καλύτερα από την παραμονή), καθώς και οποιαδήποτε άλλη μέρα σας ζητηθεί.
Εάν γεννηθεί υποχρέωση - βάσει της Νομοθεσίας - για διενέργεια ελέγχου Σάββατο ή Κυριακή, το σχολείο δεν θα το ελέγξει, αλλά καλό είναι για την ασφάλεια όλων να το διενεργήσετε.
Ο Διευθυντής
Γκίνης Γεώργιος
  • Συμπλήρωση κενών για Πέμπτη 10022022

To Γαν1 και το Γοικ1 την 6η ώρα θα κάνουν κενό

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Πέμπτη 10022022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Πέμπτη 10022022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου110 Kb
   

self + edupass

Share
Ενημέρωση από ΔΔΕ:
κανονική, δια ζώσης λειτουργία αύριο Τρίτη 25/01/2022.
Παρακαλούνται οι αγαπητοί γονείς να φροντίζουν ώστε η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ανίχνευσης του SARS-CoV-2 και η δήλωση στην edupass.gov.gr να πραγματοποιείται το αργότερο μέχρι τις 07:45 κάθε πρωινού της Τρίτης και Παρασκευής.
Φυσικά σε όσα τμήματα εμφανίζεται κρούσμα, πιθανό να υπάρχουν τροποποιημένες οδηγίες ανά περίπτωση.
   

Test - Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 21012022

Share
Αύριο Παρασκευή:
  • Από τώρα μέχρι τις 07:45 δηλώνουμε στην edupass.gov.gr το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανίχνευσης του SARS-CoV-2.
Εννοείται αφού πρώτα διενεργηθεί. Είναι αδιανόητο να μένουν αχρησιμοποίητα τα self test που δόθηκαν από την Πολιτεία.
Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος εφαρμόζουμε το γνωστό πλέον πρωτόκολλο και ειδοποιούμε το σχολείο.
  • Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  21012022 :

1η ώρα κενό : Γαν1 , Β3 , Β4 .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  21012022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 21012022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου140 Kb
   

Έλεγχοι

Share

self test + edupass

   

Εκδήλωση - ενημέρωση/Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 14012022

Share
  •  Από την Παν. Ένωση Βιοεπιστημόνων:

"Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

 

παρακαλούμε για την ενημέρωση των μαθητών των Λυκείων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης σας, με το συνημένο κείμενο που αφορά την στρογγυλή τράπεζα με τίτλο:«Οι μαθητές ρωτούν τους Βιοεπιστήμονες»

που θα πραγματοποιηθεί το     

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, και ώρα 18:05 – 19:25.


Η συζήτηση αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου και τις απαντήσεις στους μαθητές μας θα δώσουν Βιοεπιστήμονες με διακεκριμένη συμβολή στο επιστημονικό πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται.

 

Οι εργασίες της στρογγυλής τράπεζας θα μεταδοθούν από κανάλι YouTube της ΠΕΒ (https://youtu.be/_Xw22sObj8c) και η παρακολούθησή της είναι ελεύθερη.

Θα μπορούν να υποβάλλονται ερωτήσεις μέσω ειδικής φόρμας που θα υπάρχει στην περιγραφή του βίντεο. ΔΕΝ απαιτείται προεγγραφή.

 

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση».

 

Ευχαριστούμε,

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της ΠΕΒ"

  • Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  14012022

1η ώρα κενό : Γθυγ .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 2022 - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.doc)ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 2022 - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.doc Διαχειριστής Ιστότοπου364 Kb
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  14012022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 14012022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου109 Kb
   

Νέα μέτρα

Share

Διάγραμμα σχετικά με τα νέα μέτρα αποφυγής διασποράς του SARS-CoV-2.

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (IMG_20220110_222209.jpg)IMG_20220110_222209.jpg Διαχειριστής Ιστότοπου4663 Kb
   

Νέο ΦΕΚ για την αποφυγή διασποράς του SARS-CoV-2/Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 11012022

Share
  • Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως: ΦΕΚ-7-Β-06-01-2022 περιγράφονται όλες οι αλλαγές που αφορούν την αποφυγή διασποράς του SARS-CoV-2.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε κατηγορίας:

(1η) εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (σε ισχύ) και

(2η) μη εμβολιασμένοι,

η προσέλευσή τους στο σχολείο μέχρι τέλος της χρονιάς θα γίνεται μόνο με τη διενέργεια των δύο self test (24 ώρες πριν το πρωί της Τρίτης και της Παρασκευής). Απαραίτητη η δήλωση από όλους στο edupass.gov.gr.

Για τις περιπτώσεις:

I. στενής επαφής συμμαθητή και

II. στενής επαφής συνοικούντος προσώπου,

παρακαλώ διαβάστε το ΦΕΚ. Η συνέχεια εξαρτάται από την κατηγορία που ανήκει ο μαθητής ή η μαθήτρια.

  • Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 11012022

1η ώρα κενό : Γαν1 , Γαν2 .

2η ώρα κενό : Γαν2 .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 11012022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 11012022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου138 Kb
Download this file (ΦΕΚ-7-Β-06-01-2022.pdf)ΦΕΚ-7-Β-06-01-2022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου213 Kb
   

Οδηγίες

Share
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του 4ου Λυκείου Δράμας,
Σας ευχόμαστε το έτος 2022 να είναι υγιές και ευτυχισμένο για εσάς και τις οικογένειές σας!
Ενόψει της επανόδου μας στο σχολείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα νέα μέτρα προστασίας από τον COVID-19. Ειδικότερα:
Ενώ μέχρι τώρα self test διενεργούσαν μόνον οι ανεμβολίαστοι μαθητές και μαθήτριες, από μεθαύριο υποχρεούνται στη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 (δηλαδή self test) ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ και ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ, ανεξάρτητα εάν είναι (α) εμβολιασμένοι, (β) ανεμβολίαστοι ή (γ) νοσήσαντες.
Ειδικά την πρώτη εβδομάδα (10/01 έως 15/01) υποχρεούνται στη διενέργεια τριών self test, τα αποτελέσματα των οποίων θα προσκομίσουν τα πρωινά της Δευτέρας 10/01, Τρίτης 11/01 και Παρασκευής 14/01. Aπό τη δεύτερη εβδομάδα και εφεξής, δηλαδή από 17/01 υποχρεούνται στη διενέργεια δύο self test εβδομαδιαίως, το αποτέλεσμα των οποίων θα προσκομίζουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί στο σχολείο.
Τα self test θα πρέπει να πραγματοποιούνται μέσα στο 24ωρο πριν την προσκόμιση τους στο σχολείο (π.χ. για την πρώτη Δευτέρα 10/01 θα πρέπει να το διενεργήσετε από Κυριακή πρωί μέχρι Δευτέρα πρωί). Παρακαλούμε πολύ, μην αγνοήσετε να προβείτε στη διενέργεια του ελέγχου. Έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά από την Πολιτεία, ουσιαστικά από τον φορολογούμενο πολίτη και είναι πολύ μεγάλη ανάγκη ο Διευθυντής του Σχολείου και όλοι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουμε εάν όλα τα παιδιά είναι υγιή. Αφού λοιπόν διενεργηθεί το self test και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αμέσως πρέπει: (1ον) να δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και (2ον) να τυπωθεί σχολική κάρτα, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής στο σχολείο.
1. Σε περίπτωση που η πλατφόρμα edupass.gov.gr έχει καταρρεύσει και πλησιάζει η ώρα προσέλευσης στο σχολείο, ετοιμάστε μια Υ.Δ. (υπεύθυνη δήλωση) όπου θα βεβαιώνετε ότι "(α) διενεργήθηκε ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος ανίχνευσης του SARS-CoV-2 (δηλαδή το self test) του μαθητή/της μαθήτριας ............ του τμήματος ... και το αποτέλεσμα προέκυψε αρνητικό και (β) ότι θα συνεχίσω τις προσπάθειες της δήλωσης του στο edupass.gov.gr" (Παρακαλούμε πολύ, μην αφήνετε τη δήλωση για την τελευταία στιγμή! Δηλώστε το οπωσδήποτε μέχρι τις 07:45 του πρωινού που απαιτείται ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ). Χωρίς τη δήλωση στην πλατφόρμα, η είσοδος δεν είναι επιτρεπτή και η πρώτη ώρα θα χρεώνεται με απουσία.
2. Εάν δεν διαθέτετε εκτυπωτή για να εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα, προσκομίστε την χειρόγραφα, αφού αναγράψετε στο φύλλο χαρτιού –εκτός όλων των άλλων στοιχείων που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας- και τον κωδικό του self-test, προσθέσετε τη σωστή ημερομηνία και την υπογράψετε. Τη χειρόγραφη αυτή δήλωσή σας θα φέρει μαζί του το παιδί σας.
Στην περίπτωση κατά την οποία το αποτέλεσμα προκύψει θετικό ισχύουν όλα όσα γνωρίζατε μέχρι τώρα (άμεση ενημέρωση του σχολείου: 2521.0.48635 και -48636 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , εκτύπωση της σχολικής κάρτας, μετάβαση σε δομή του Ε.Ο.Δ.Υ. ή σε φαρμακείο κλπ. για περαιτέρω έλεγχο).).
Προμηθευτείτε λοιπόν, από τα φαρμακεία τα πέντε (5) διαγνωστικά τεστ που δικαιούστε για τις δύο πρώτες εβδομάδες.
Θα σας αποσταλούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής οδηγίες για την περίπτωση που το παιδί σας είτε νοσήσει είτε αποτελέσει στενή επαφή κρούσματος, ώστε να είμαστε όλοι έτοιμοι και να ενεργήσουμε γρήγορα και για μην χαθούν ώρες μαθήματος. 
Ο Διευθυντής,
οι Υποδιευθυντές
και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου
   

Σελίδα 1 από 3

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Δευτέρα 18/03/2024 17:44
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Μάρτιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->