Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Υγεία

self + edupass / Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 11022022

Share
 • Self test και edupass.

Οι στενές επαφές τις καθορισμένες από τον υπεύθυνο COVID υποχρεώσεις τους.

 • Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  11022022

1η ώρα κενό : Γθυγ .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 11022022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 11022022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου110 Kb
 

Έλεγχοι, απουσίες, δικαιολογήσεις και άλλα - Συμπλήρωση κενών για Πέμπτη 10022022

Share
 • Έκτακτο κενό πρώτη ώρα: Β4
 • ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ:
Καλημέρα σας,
Όπως θα διαπιστώσατε πολλοί από εσάς, ήδη σε αρκετά τμήματα έχουν σημειωθεί κρούσματα SARS-CoV-2. Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε στείλει οδηγίες. Παρακαλούμε διαβάστε τις πάλι.
Να επισημάνουμε ότι ο κηδεμόνας έχει υποχρέωση να ενημερώσει αμέσως το σχολείο σε περίπτωση που το παιδί βρεθεί θετικό (Με τηλέφωνο στο σχολείο τις πρωινές ώρες, με αποστολή email οποιαδήποτε στιγμή και με τηλέφωνο στον Διευθυντή ή στον υπεύθυνο COVID-19 κ. Ελευθεριάδη οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου).
Για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών και μαθητριών που μεταβαίνουν για τη διενέργεια ελέγχων είναι διάφορες οι περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να στείλετε mail στο σχολείο, με τη διεύθυνση του γονέα, ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, όπου να δηλώνετε ποιες ώρες απουσίαζε ο μαθητής ή η μαθήτρια (μέχρι 3 δικαιολογούνται), για ποιο λόγο (self test ή rapid test) και εάν έχετε παραστατικό, να το επισυνάψετε (είτε από φαρμακείο είτε από ΕΟΔΥ είτε από μικροβιολόγο είτε δική σας Υ.Δ. θεωρημένη κ.λπ.).
Παρακαλούμε βοηθήστε το σχολείο διότι εμφανίζονται 3 και 4 κρούσματα την ημέρα και μόνο με τη δική σας συνδρομή θα συνεχίσουμε να αποτελούμε πρότυπο διαχείρισης και ορθής εφαρμογής -κατά το δυνατό - της σχετικής δαιδαλώδους Νομοθεσίας περί COVID, αλλά και όλων των άλλων αναγκών και υποχρεώσεων που υπάρχουν σε ένα μεγάλο Λύκειο.
Τέλος, σας παρακαλούμε επιτηρήστε και βοηθήστε τα παιδιά σας όταν διενεργούν τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους ανίχνευσης (κοινώς self test) και μην ξεχνάτε να δηλώνετε το αποτέλεσμα στο edupass.gov.gr κάθε Τρίτη και Παρασκευή μέχρι τις 07:50 (ή καλύτερα από την παραμονή), καθώς και οποιαδήποτε άλλη μέρα σας ζητηθεί.
Εάν γεννηθεί υποχρέωση - βάσει της Νομοθεσίας - για διενέργεια ελέγχου Σάββατο ή Κυριακή, το σχολείο δεν θα το ελέγξει, αλλά καλό είναι για την ασφάλεια όλων να το διενεργήσετε.
Ο Διευθυντής
Γκίνης Γεώργιος
 • Συμπλήρωση κενών για Πέμπτη 10022022

To Γαν1 και το Γοικ1 την 6η ώρα θα κάνουν κενό

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Πέμπτη 10022022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Πέμπτη 10022022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου110 Kb
   

self + edupass

Share
Ενημέρωση από ΔΔΕ:
κανονική, δια ζώσης λειτουργία αύριο Τρίτη 25/01/2022.
Παρακαλούνται οι αγαπητοί γονείς να φροντίζουν ώστε η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ανίχνευσης του SARS-CoV-2 και η δήλωση στην edupass.gov.gr να πραγματοποιείται το αργότερο μέχρι τις 07:45 κάθε πρωινού της Τρίτης και Παρασκευής.
Φυσικά σε όσα τμήματα εμφανίζεται κρούσμα, πιθανό να υπάρχουν τροποποιημένες οδηγίες ανά περίπτωση.
   

Test - Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 21012022

Share
Αύριο Παρασκευή:
 • Από τώρα μέχρι τις 07:45 δηλώνουμε στην edupass.gov.gr το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανίχνευσης του SARS-CoV-2.
Εννοείται αφού πρώτα διενεργηθεί. Είναι αδιανόητο να μένουν αχρησιμοποίητα τα self test που δόθηκαν από την Πολιτεία.
Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος εφαρμόζουμε το γνωστό πλέον πρωτόκολλο και ειδοποιούμε το σχολείο.
 • Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  21012022 :

1η ώρα κενό : Γαν1 , Β3 , Β4 .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 21012022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 21012022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου140 Kb
   

Έλεγχοι

Share

self test + edupass

   

Εκδήλωση - ενημέρωση/Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 14012022

Share
 •  Από την Παν. Ένωση Βιοεπιστημόνων:

"Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

 

παρακαλούμε για την ενημέρωση των μαθητών των Λυκείων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης σας, με το συνημένο κείμενο που αφορά την στρογγυλή τράπεζα με τίτλο:«Οι μαθητές ρωτούν τους Βιοεπιστήμονες»

που θα πραγματοποιηθεί το     

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, και ώρα 18:05 – 19:25.


Η συζήτηση αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου και τις απαντήσεις στους μαθητές μας θα δώσουν Βιοεπιστήμονες με διακεκριμένη συμβολή στο επιστημονικό πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται.

 

Οι εργασίες της στρογγυλής τράπεζας θα μεταδοθούν από κανάλι YouTube της ΠΕΒ (https://youtu.be/_Xw22sObj8c) και η παρακολούθησή της είναι ελεύθερη.

Θα μπορούν να υποβάλλονται ερωτήσεις μέσω ειδικής φόρμας που θα υπάρχει στην περιγραφή του βίντεο. ΔΕΝ απαιτείται προεγγραφή.

 

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση».

 

Ευχαριστούμε,

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της ΠΕΒ"

 • Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή  14012022

1η ώρα κενό : Γθυγ .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 2022 - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.doc)ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 2022 - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.doc Διαχειριστής Ιστότοπου364 Kb
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 14012022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Παρασκευή 14012022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου109 Kb
   

Νέα μέτρα

Share

Διάγραμμα σχετικά με τα νέα μέτρα αποφυγής διασποράς του SARS-CoV-2.

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (IMG_20220110_222209.jpg)IMG_20220110_222209.jpg Διαχειριστής Ιστότοπου4663 Kb
   

Νέο ΦΕΚ για την αποφυγή διασποράς του SARS-CoV-2/Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 11012022

Share
 • Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως: ΦΕΚ-7-Β-06-01-2022 περιγράφονται όλες οι αλλαγές που αφορούν την αποφυγή διασποράς του SARS-CoV-2.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε κατηγορίας:

(1η) εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (σε ισχύ) και

(2η) μη εμβολιασμένοι,

η προσέλευσή τους στο σχολείο μέχρι τέλος της χρονιάς θα γίνεται μόνο με τη διενέργεια των δύο self test (24 ώρες πριν το πρωί της Τρίτης και της Παρασκευής). Απαραίτητη η δήλωση από όλους στο edupass.gov.gr.

Για τις περιπτώσεις:

I. στενής επαφής συμμαθητή και

II. στενής επαφής συνοικούντος προσώπου,

παρακαλώ διαβάστε το ΦΕΚ. Η συνέχεια εξαρτάται από την κατηγορία που ανήκει ο μαθητής ή η μαθήτρια.

 • Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 11012022

1η ώρα κενό : Γαν1 , Γαν2 .

2η ώρα κενό : Γαν2 .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 11012022.pdf)Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 11012022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου138 Kb
Download this file (ΦΕΚ-7-Β-06-01-2022.pdf)ΦΕΚ-7-Β-06-01-2022.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου213 Kb
   

Οδηγίες

Share
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του 4ου Λυκείου Δράμας,
Σας ευχόμαστε το έτος 2022 να είναι υγιές και ευτυχισμένο για εσάς και τις οικογένειές σας!
Ενόψει της επανόδου μας στο σχολείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα νέα μέτρα προστασίας από τον COVID-19. Ειδικότερα:
Ενώ μέχρι τώρα self test διενεργούσαν μόνον οι ανεμβολίαστοι μαθητές και μαθήτριες, από μεθαύριο υποχρεούνται στη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 (δηλαδή self test) ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ και ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ, ανεξάρτητα εάν είναι (α) εμβολιασμένοι, (β) ανεμβολίαστοι ή (γ) νοσήσαντες.
Ειδικά την πρώτη εβδομάδα (10/01 έως 15/01) υποχρεούνται στη διενέργεια τριών self test, τα αποτελέσματα των οποίων θα προσκομίσουν τα πρωινά της Δευτέρας 10/01, Τρίτης 11/01 και Παρασκευής 14/01. Aπό τη δεύτερη εβδομάδα και εφεξής, δηλαδή από 17/01 υποχρεούνται στη διενέργεια δύο self test εβδομαδιαίως, το αποτέλεσμα των οποίων θα προσκομίζουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί στο σχολείο.
Τα self test θα πρέπει να πραγματοποιούνται μέσα στο 24ωρο πριν την προσκόμιση τους στο σχολείο (π.χ. για την πρώτη Δευτέρα 10/01 θα πρέπει να το διενεργήσετε από Κυριακή πρωί μέχρι Δευτέρα πρωί). Παρακαλούμε πολύ, μην αγνοήσετε να προβείτε στη διενέργεια του ελέγχου. Έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά από την Πολιτεία, ουσιαστικά από τον φορολογούμενο πολίτη και είναι πολύ μεγάλη ανάγκη ο Διευθυντής του Σχολείου και όλοι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουμε εάν όλα τα παιδιά είναι υγιή. Αφού λοιπόν διενεργηθεί το self test και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αμέσως πρέπει: (1ον) να δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και (2ον) να τυπωθεί σχολική κάρτα, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής στο σχολείο.
1. Σε περίπτωση που η πλατφόρμα edupass.gov.gr έχει καταρρεύσει και πλησιάζει η ώρα προσέλευσης στο σχολείο, ετοιμάστε μια Υ.Δ. (υπεύθυνη δήλωση) όπου θα βεβαιώνετε ότι "(α) διενεργήθηκε ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος ανίχνευσης του SARS-CoV-2 (δηλαδή το self test) του μαθητή/της μαθήτριας ............ του τμήματος ... και το αποτέλεσμα προέκυψε αρνητικό και (β) ότι θα συνεχίσω τις προσπάθειες της δήλωσης του στο edupass.gov.gr" (Παρακαλούμε πολύ, μην αφήνετε τη δήλωση για την τελευταία στιγμή! Δηλώστε το οπωσδήποτε μέχρι τις 07:45 του πρωινού που απαιτείται ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ). Χωρίς τη δήλωση στην πλατφόρμα, η είσοδος δεν είναι επιτρεπτή και η πρώτη ώρα θα χρεώνεται με απουσία.
2. Εάν δεν διαθέτετε εκτυπωτή για να εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα, προσκομίστε την χειρόγραφα, αφού αναγράψετε στο φύλλο χαρτιού –εκτός όλων των άλλων στοιχείων που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας- και τον κωδικό του self-test, προσθέσετε τη σωστή ημερομηνία και την υπογράψετε. Τη χειρόγραφη αυτή δήλωσή σας θα φέρει μαζί του το παιδί σας.
Στην περίπτωση κατά την οποία το αποτέλεσμα προκύψει θετικό ισχύουν όλα όσα γνωρίζατε μέχρι τώρα (άμεση ενημέρωση του σχολείου: 2521.0.48635 και -48636 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , εκτύπωση της σχολικής κάρτας, μετάβαση σε δομή του Ε.Ο.Δ.Υ. ή σε φαρμακείο κλπ. για περαιτέρω έλεγχο).).
Προμηθευτείτε λοιπόν, από τα φαρμακεία τα πέντε (5) διαγνωστικά τεστ που δικαιούστε για τις δύο πρώτες εβδομάδες.
Θα σας αποσταλούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής οδηγίες για την περίπτωση που το παιδί σας είτε νοσήσει είτε αποτελέσει στενή επαφή κρούσματος, ώστε να είμαστε όλοι έτοιμοι και να ενεργήσουμε γρήγορα και για μην χαθούν ώρες μαθήματος. 
Ο Διευθυντής,
οι Υποδιευθυντές
και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου
   

Προμήθεια Self test

Share
Οι γονείς των ανήλικων μαθητών και μαθητριών και οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, μην ξεχάσουν να παραλάβουν τα πέντε self test που δικαιούνται για την επόμενη και την μεθεπόμενη εβδομάδα.
Αναλυτικές οδηγίες θα αναρτηθούν αύριο Σάββατο.

   

Edupass-Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 07122021

Share
 • Αύριο Τρίτη:

Διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανίχνευσης SARS-CoV-2 και

δήλωση στο edupass (σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος διενέργεια διαγνωστικού εργαστηριακού ελέγχου,του οποίου το αποτέλεσμα εάν προκύψει επίσης θετικό ειδοποιούμε αμεσως το Λύκειο)

 • Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 07122021

1η ώρα κενό : Γαν2 .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 07122021.pdf)Συμπλήρωση κενών για Τρίτη 07122021.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου146 Kb
   

Σελίδα 1 από 3

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Τετάρτη 27/09/2023 16:03
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Σεπτέμβριος 2023  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
-->