Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Ενημέρωση

2η φάση ηλεκτρονικών εγγραφών

Share

Από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:

"Β’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων από τη 13η Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 έως και τη 14η Ιουλίου και ώρα 23:59.

Μετά την κατανομή της Β’ φάσης, οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
και οφείλουν να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους:
α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 20η Ιουλίου 2020 έως την 24η Ιουλίου 2020"

Συνεπώς, όσοι δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην ηλεκτρονική εγγραφή καλούνται να το πράξουν το προαναφερόμενο διήμερο. Και στη συνέχεια να προσκομίσουν στο Σχολείο από τις 1 έως τις 7 Σεπτεμβρίου όλα όσα σας ζητούμε σε προηγούμενη ανάρτηση (23 Ιουνίου, ώρα 13:08)

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το σχολείο σας έχει αποστείλει 3 ηλεκτρονικά μηνύματα, έχει αναρτήσει ανακοίνωση στην παρούσα ιστοσελίδα 4 φορές και σας κάλεσε στο τηλέφωνο χθες Δευτέρα 6 Ιουλίου. Γι' αυτό παρακαλείσθε να μην αμελήσετε την εγγραφή του παιδιού σας σε αυτή τη δεύτερη φάση εγγραφών.

 

Τεχνικό πρόβλημα

Share

Από το Υπουργείο μας ζητούν να σας γνωστοποιήσουμε το παρακάτω:

 

«Λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30».

Επιπλέον, δίνεται παράταση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων  Εγγραφής, Ανανέωσης εγγραφής και Μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. έως την Παρασκευή  03 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59».

 

   

Ηλεκτρονικές εγγραφές έτους 2020 - 2021

Share

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου όλοι οι κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στις τρεις τάξεις των Λυκείων (Α’, Β’ και Γ’) πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανάρτησή μας στις 18 Ιουνίου.

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής οι κηδεμόνες οφείλουν να προσκομίσουν στο Λύκειο τα παρακάτω:

  1. Μια υπεύθυνη δήλωση (όλοι) --> παρακαλούμε βλέπετε στα συνημμένα
  2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/Μαθήτριας, Α.Δ.Υ.Μ. (για την Α’ Λυκείου) --> παρακαλούμε βλέπετε στα συνημμένα
  3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του παιδιού (για την Α’ Λυκείου και για όσους έχει επέλθει οποιαδήποτε τροποποίηση στα στοιχεία)
  4. Φωτογραφία (για όσους και όσες μετακινούνται με λεωφορεία)
  5. Τη συνδρομή για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων (όλοι)
  6. Την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής τυπωμένη (όλοι)

Τα τρία πρώτα και το τελευταίο μπορούν να κατατεθούν και ηλεκτρονικά (είτε με σκανάρισμα αφού υπογραφούν, είτε με ψηφιακή υπογραφή είτε μέσω εφαρμογής https://www.gov.gr/). Ημέρες και ώρες που μπορείτε να προσέρχεστε στο Σχολείο:

Πέμπτη 25/06: 10:00 - 13:00

Δευτέρα 29/06: 08:30 - 13:00

Τρίτη 30/06: 08:30 - 13:30 και στη συνέχεια με νεότερη ανακοίνωση που θα αναρτήσουμε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η είσοδος στα γραφεία θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Πληροφορούμε επίσης ότι στην παρούσα φάση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που αποφοίτησαν από την Γ' Γυμνασίου και επιθυμούν να εγγραφούν σε Γενικά Λύκεια δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής Λυκείου βάση της Νομοθεσίας. Η Δ.Δ.Ε. Δράμας σύμφωνα με τη ροή κατατάσσει μετά τη λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών τους μαθητές και τις μαθήτριες στα τέσσερα γενικά Λύκεια της πόλης. Εάν κάποια οικογένεια επιθυμεί για κάποιους λόγους τη μεταγραφή του παιδιού στο 4ο ΓΕΛ, μπορεί να δηλώσει την επιθυμία της από τώρα, αλλά οι επίσημες διαδικασίες μεταγραφών ενεργοποιούνται από 1 Σεπτεμβρίου.

Τηλέφωνο Γραμματείας: 2521.0.48635 (παρακαλούμε λόγω απορρήτου μην καλείτε τις ώρες διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξατάσεων).

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (adym_deltio_kai_fyllo_exetasis-2.pdf)adym_deltio_kai_fyllo_exetasis-2.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου276 Kb
Download this file (υπεύθυνη_δήλωση_εγγραφής.doc)υπεύθυνη_δήλωση_εγγραφής.doc Διαχειριστής Ιστότοπου53 Kb
   

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Share

Από σήμερα Πέμπτη 18.06 μέχρι και την Πέμπτη 02.07 οι γονείς των μαθητών και μαθητριών (ή και οι ίδιοι οι μαθητές εάν είναι ενήλικοι) πρέπει να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική εγγραφή των παιδιών τους. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την υποχρέωση την έχουν όλοι οι γονείς των μαθητών που φέτος φοιτούσαν στις τάξεις: Γ' Γυμνασίου, Α' Λυκείου και Β' Λυκείου.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι η γνωστή: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Την αίτηση την συμπληρώνει ο γονέας, ο οποίος έχει δηλωθεί στο σύστημα myschool του Σχολείου ως πρώτος κηδεμόνας. Εάν πέρσι έχει κάνει αυτός την αίτηση επιτυχώς και στη διάρκεια της χρονιάς δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή, τότε χωρίς προβλήματα θα ξαναγίνει και φέτος η αίτηση από τον ίδιο. 

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα αλλαγής το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του κηδεμόνα όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (GSIS), ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

 Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας
 Το μητρώνυμο του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας
 Επιλογή Ημερήσιου ή Εσπερινού ΓΕ.Λ.
 Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος
 Επιλογή ξένης γλώσσας (Α ́ Λυκείου)
 Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (Β ́ και Γ ́ Λυκείου)

  Το σχολείο τελευταίας φοίτησης καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης
 Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/-τριας (ο οποίος αναγράφεται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή). Σας έχουμε ήδη αποστείλει τη βαθμολογία του Β' τετραμήνου.
 Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/-τριας

 Από ποιον/-α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση
 Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή/-τριας

 

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr/ και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση:

α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων

 

 

Οι μαθητές/-τριες ή οι κηδεμόνες αυτών που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-eggrafes μπορούν να απευθύνονται στο help desk της εφαρμογής στα τηλέφωνα επικοινωνίας που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας e-eggrafes (ΓΕ.Λ.: 2103443911, ΕΠΑ.Λ.: 2103443913) ή με e-mail μέσω της σελίδας «Επικοινωνία» της πλατφόρμας e-εγγραφές, εφόσον συνδεθούν, επιλέγοντας απαραίτητα τύπο σχολείου (ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.). Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στην πλησιέστερη σχολική μονάδα (Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.) της κατοικίας τους τις ώρες λειτουργίας της εκτός των ημερών και ωρών που διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

   

Ανακοίνωση και οδηγίες επανόδου

Share

Ανακοίνωση για μαθητές και μαθήτριες των Α' και Β' Λυκείου: Σύμφωνα με οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα πρέπει να φυλάξετε τα βιβλία σας, διότι θα χρησιμοποιηθούν και πάλι κατά την έναρξη της νές σχολικής χρονιάς.

Οδηγίες επανόδου:

Η πρωινή συγκέντρωση δεν θα πραγματοποιείται. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσερχόμενοι στο σχολείο στις 08:00 θα εισέρχονται κατευθείαν στις αίθουσες. Η αίθουσα κάθε υποτμήματος αναγράφεται στα συνημμένα της πρωινής ανάρτησης (09:47). Μαθήματα δεν θα πραγματοποιούνται σε εργαστήρια (Πληροφορικής, Βιολογία κ.λπ.) ώστε να αποφεύγεται η εναλλαγή εισόδου μαθητών και μαθητριών στον ίδιο χώρο. Η είσοδος παρακαλούμε ένας – ένας, χωρίς συνωστισμό. Θα υπάρχουν εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί, υπεύθυνος εφαρμογής κανόνων υγιεινής και τα διευθυντικά στελέχη προκειμένου να κατευθύνουν τα παιδιά.

Παρακαλούμε να προσέξετε τα εξής:

· Η μετάδοση του SARS-COV-19 γίνεται κυρίως μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων. Συνεπώς, η ανάγκη για τη διατήρηση της απόστασης του 1,5 m μεταξύ ατόμων κρίνεται αναγκαία. Ανεξάρτητα εάν κάποιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος οφείλει να υπακούσει στους νόμους της Πολιτείας και στον κανονισμό του Σχολείου. Έχουμε φροντίσει να τοποθετήσουμε ειδικά αυτοκόλλητα σε κάθε θρανίο ώστε κάθε μαθητής να γνωρίζει τη θέση που θα καθίσει.

· Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ των μαθητών και μαθητριών.

· Σε κάθε διάλειμμα καθαρίστριες θα εισέρχονται στις αίθουσες και θα απολυμαίνουν. Ήδη ο Δήμος Δράμας μας ενίσχυσε με δύο ακόμη καθαρίστριες και έτσι συνολικά το προσωπικό καθαριότητας αριθμεί πέντε άτομα. Αποφεύγετε τις ομαδικές συναθροίσεις κατά τη διάρξεια των διαλειμμάτων. Για οποιαδήποτε απορίας σας μπορείτε να απευθύνεστε στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.

· Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας να πλένουν τα χέρια τους σχολαστικά όποτε κρίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο και να καθαρίζουν επιφάνειες κοινόχρηστες που κατά λάθος αγγίζουν. Εάν δεν διαθέτουν τα αναγκαία μαντηλάκια μπορούν να απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς ή στις καθαρίστριες και να το ζητούν. Έχουμε εφοδιαστεί με υγρά απολυμαντικά και τοποθετήσαμε ένα σε κάθε αίθουσα. Υπάρχουν επίσης μάσκες, αλλά μόνον για έκτακτες ανάγκες.

· Μιλώντας για μάσκες οφείλουμε να σας πούμε ότι ένα παιδί μπορεί να επιλέξει είτε να φορέσει είτε να μην φορέσει μάσκα. Εξυπακούεται ότι καμία περίπτωση κακοπροαίρετου αστεϊσμού δεν μπορεί να γίνει δεκτή με αυτό το θέμα.

· Επειδή ο καιρός είναι ευνοϊκός, τα παράθυρα θα είναι ανοικτά καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων και συνεπώς φροντίστε τα παιδιά σας να προσέρχονται με ζακέτες ή ανοιξιάτικα μπουφάν.

· Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Σχολείο πλην των μαθητών και μαθητριών των υποτμημάτων που έχουν αύριο μάθημα. Φυσικά, εάν γονείς, απόφοιτοι ή πολίτες επιθυμούν εξυπηρέτηση από το Σχολείο είτε θα τηλεφωνούν (Γραμματεία: 2521.0.48635 και Δ/ντής: 2521.0.48636) είτε θα αποστέλλουν μήνυμα ηλεκτρονικό ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) . Καλό είναι λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας να τηλεφωνείτε μόνον αν αυτό είναι αναγκαίο, αφού μελετήσετε καλά όλα όσα πρέπει.

· Επειδή η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας δεν επιτρέπει την λειτουργία των σχολικών κυλικείων καλείστε να εφοδιάσετε τα παιδιά σας με τα αναγκαία τρόφιμα. Η έξοδος από το σχολικό χώρο κατά τη διάρκεια του ωραρίου ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ παρά μόνον κατόπιν αδείας.

· Όσοι μαθητές και μαθήτριες αισθάνονται αδιαθεσία είναι προτιμότερο να παραμείνουν στην οικία τους.

Όσες οικογένειες έχουν στα μέλη τους άτομο, το οποίο να ανήκει στις ευπαθείς ομάδες καλούνται να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση γράφοντας:

Στις δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει: «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί"

Τη δήλωση αυτή θα αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.

 

Παρακαλούμε διαβάστε στο συνημμένο το ωράριο λειτουργίας. Οι ώρες μαθημάτων έχουν τροποιηθεί σε ένα μονόωρο και τρία δίωρα και με διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων από το 3ο Λύκειο, ώστε να μη συμπίπτουν.

Επίσης, στα συνημμένα της πρωινής ανάρτησης (09:47) υπάρχουν τα ονόματα για κάθε υποτμήμα, η αίθουσα διδασκαλίας και οι ημέρες προσέλευσης.

Τέλος, στην προηγούμενη ανάρτηση δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα Δευτέρας και Τρίτης.

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (ωράριο_λειτουργίας.xlsx)ωράριο_λειτουργίας.xlsx Διαχειριστής Ιστότοπου13 Kb
   

Σελίδα 1 από 9

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: 4lykdram (παπάκι) sch (τελεία) gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
100 χρόνια μετά
Ασφαλές Διαδίκτυο
Το blog του 4ου
Τελευταία ενημέρωση:
Σάββατο 11/07/2020 23:42
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης
ΣΕΠΛΗΔ
100 Χρόνια Ελεύθερη Δράμα
Παρανέστι VFT

Χιονοδρομικό Φαλακρού

Χιονοδρομικό Φαλακρού

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
Δόξα Δράμας

Ονειρούπολη

Ονειρούπολη Δράμας
<<  Ιούλιος 2020  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
-->