Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Ενημέρωση

Στρατολογικά (1η)

Share

Πρώτη (1η) ανακοίνωση, η οποία αφορά οικογένειες με αγόρια:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ:

Οι οικογένειες με άρρενες μαθητές γεννηθέντες το 2005 έχουν την υποχρέωσή για κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες Δελτίου Απογραφής κατά το χρονικό διάστημα από 02 Ιανουαρίου 2023 έως 31 Μαρτίου 2023. Η συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι δυνατόν να πραγματοποιείται με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

α) Ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με χρήση κωδικών taxisnet, επιλέγοντας από την κατηγορία «Στράτευση», τη διαδρομή «Απογραφή» -> «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων».
β) Σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για τους διαμένοντες στην Ελλάδα.
γ) Σε οποιαδήποτε Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.

   

Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων

Share

Στο συνημμένο έγγραφο θα βρείτε τις ώρες κατά τις οποίες μπορείτε να επισκέπτεστε το σχολείο για να λαμβάνετε ενημέρωση από τους διδάσκοντες. Κάποιοι εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε δύο ή σε τρία ή και σε τέσσερα σχολεία οπότε είναι μόνο μια η ημέρα που δύνανται να σας συναντήσουν.

Ως 4ο Λύκειο και επειδή οι περισσότεροι γονείς τις πρωινές ώρες λειτουργίας των σχολείων έχετε δυσκολία για να απομακρυνθείτε από τις εργασίες σας, σκεφτήκαμε εδώ και τρία χρόνια να σας στέλνουμε και έναν πίνακα όπου θα διαβάζετε και έναν εναλλακτικό τρόπο επαφής με τους καθηγητές των παιδιών σας, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails), τηλεφωνικής κλήσης κ.λπ. Αυτό λοιπόν θα γίνει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση γονέων για ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου.

Τηλέφωνα σχολείου: Γραμματείας: 2521.0.48635 / Δ/νσης: 2521.0.48636

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 2022-2023 ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΟΚΤ.xls)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 2022-2023 ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΟΚΤ.xls Διαχειριστής Ιστότοπου37 Kb
   

Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής

Share

Στο Λύκειό μας υπάρχουν δύο Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής: η κ. Νεοχωρίδου Γαβριέλα και ο κ. Στάης Σωτήριος. Γονείς, μαθητές και μαθήτριες μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή τους για ότι τους απασχολεί.

Ν.4692/2020, άρθρο 38:

Ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής παρεμβαίνει, καθοδηγεί και ενημερώνει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες σε θέματα παιδαγωγικής αντιμετώπισης ζητημάτων σε τομείς που απασχολούν τη σχολική μονάδα, όπως ενδεικτικά, η διαχείριση κρίσεων και πρόληψη ακραίων συμπεριφορών, μαθησιακές δυσκολίες, συμπερίληψη και ενσωμάτωση, μαθητές με ιδιαίτερες δυνατότητες, κλίσεις και ταλέντα, μετάβαση σε άλλες βαθμίδες, σχολική κινητικότητα, συμβουλευτική και ομάδες γονέων και παράλληλα συμβάλλει στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

5. Ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με ... τους γονείς και κηδεμόνες. Ενεργεί όποτε αυτό του ζητηθεί, αλλά και με δική του πρωτοβουλία, εφόσον υποπέσει στην αντίληψή του κατάσταση η οποία χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης...

   

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Share

Όπως κάθε χρόνο από τις 1 Σεπτεμβρίου αρχίζει το σχολικό και διδακτικό έτος (το διδακτικό λήγει στις 30 Ιουνίου).

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν αλλαγή ομάδας προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ. πρέπει να απευθυνθούν στο σχολείο φοίτησής τους και να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Οι αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές.

Οι γονείς και κηδεμόνες των νέων μαθητών και μαθητριών μας της Α' Λυκείου καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο (4ο ΓΕΛ, Αθηνάς 30 στον 1ο όροφο) προκειμένου να τακτοποιηθούν τα σχετικά με την εγγραφή τους θέματα. Συγκεκριμένα απαιτούνται:

  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
  • Συμπλήρωση δύο Υ.Δ. των δύο γονέων και κηδεμόνων
  • Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)
  • Μια φωτογραφία στην περίπτωση κατά την οποία ο μαθητής ή η μαθήτρια μετακινείται με μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Συνδρομή για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (Σ.Γ. & Κ.)
Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (ατομικό_δελτίο_υγείας_μαθητή_αδυμ.pdf)ατομικό_δελτίο_υγείας_μαθητή_αδυμ.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου276 Kb
Download this file (Υ.Δ._1ος_ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ_μετά_την_εγγραφή.doc)Υ.Δ._1ος_ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ_μετά_την_εγγραφή.doc Διαχειριστής Ιστότοπου56 Kb
Download this file (Υ.Δ._έτερου_κηδεμόνα_μετά_την_εγγραφή.docx)Υ.Δ._έτερου_κηδεμόνα_μετά_την_εγγραφή.docx Διαχειριστής Ιστότοπου7646 Kb
   

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Share

Από το Υ.ΠΑΙ.Θ.:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Από το Σχολείο:

Σε περίπτωση που η πλατφόρμα "κολλάει" πατάτε την ανανέωση. Τον Σεπτέμβριο (1 έως 11) θα σας ζητήσουμε να μας προσκομίσετε κάποια έγγραφα. Εάν δεν έχετε τον Α.Μ. (αριθμός μητρώου) μπορείτε να τον βρείτε σε κάποιον έλεγχο επίδοσης.

   

Στρατολογικά

Share

6η ειδοποίηση: για στρατολογική υποχρέωση αγοριών.

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Περιφερειακή Δνση Εκπαίδευσης.pdf)Περιφερειακή Δνση Εκπαίδευσης.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου100 Kb
   

Σελίδα 1 από 16

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Τετάρτη 30/11/2022 08:59
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Νοέμβριος 2022  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
-->