Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Η Τέχνη στην Εκπαίδευση

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Share

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σας προσκαλεί στις εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Απρίλιο 2013. Πιο συγκεκριμένα:

byzantinoΜε τους ανθρώπους του ζωγράφου Γιάννη Καστρίτση
«Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από αυτή τη γη απαρατήρητοι. Γεννιούνται και πεθαίνουν χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη, όπως τα παλιά σπίτια όταν εγκαταλειφθούν χάνονται μέσα στο χώρο και το χρόνο. Γίνονται ένα με τη γη, ένας άμορφος σωρός πέτρα και χώμα». Αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους αποτυπώνει ο καλλιτέχνης Γιάννης Καστρίτσης, θα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με αφορμή την περιοδική έκθεση Βίων ερμηνεία και ολοκληρώνεται με εργαστήρι ζωγραφικής με κάρβουνο.
Για παιδιά και εφήβους από 11 έως 15
Κυριακή 31 Μαρτίου
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00


Θα υπάγω εις τους κήπους...
Ελάτε να ανακαλύψουμε πραγματικά και συμβολικά δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια σε εικόνες, υφάσματα, πίνακες, αντικείμενα μικροτεχνίας, χειρόγραφα, παλαίτυπα και χαρακτικά που χρονολογούνται από τον 6ο έως τον 19ο αιώνα.
Μεμονωμένα φυτά και περίτεχνες συνθέσεις διαμορφώνουν κήπους και τοπία στην περιοδική έκθεση παρουσίασης του Ημερολογίου 2013 του Βυζαντινού Μουσείου με θέμα «Κήπος και Παράδεισος. Μεταφορά και πραγματικότητα». Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δημιουργικό εργαστήρι.
Για παιδιά από 7 έως 10 ετών
Κυριακή 7 Απριλίου 2013
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00


Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 213 213 9507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00).

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ίδρυμα Ωνάση)

Share
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ένας τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή της είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.
 
logo gr
 
 
 Μία από τις προτεραιότητες της Στέγης  Γραμμάτων και Τεχνών είναι να σχεδιάσει και να προσφέρει προγράμματα που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα σχολεία, είτε αυτά σχετίζονται με τα εικαστικά, είτε με το θέατρο και το χορό, είτε με τη μουσική, είναι άμεσα συνδεδεμένα με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Στέγης.
 
Τα Σαββατοκύριακα και τις περιόδους των σχολικών διακοπών, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις πολυάριθμες δράσεις που οργανώνονται στους χώρους της. Εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τις μουσικές εκδηλώσεις, τις θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και τις περιοδικές εικαστικές εκθέσεις που παρουσιάζονται στη Στέγη, έχουν σκοπό, μέσα από τη δημιουργική επαφή και την εξοικείωση με την καλλιτεχνική διαδικασία, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.
   

Μουσείο Μπενάκη

Share

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το μουσείο Μπενάκη υλοποιεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλες τις τάξεις, από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορεί κανείς να επικοινωνεί με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγράμματων από Δευτέρα έως Πέμπτη, 09.00-15.00, στα τηλέφωνα 210 3671067-69.

   

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Share

megaro_th

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φέρνει πιο κοντά τη μουσική στους νέους με σειρά δραστηριοτήτων:

  • Μια πρωτοβουλία του Ο.Μ.Μ.Θ. και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που απευθύνεται στους μαθητές και τους καθηγητές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (αγωγής σταδιοδρομίας, πολιτιστικά, αγωγής υγείας και περιβαλλοντικά), στοχεύει στη διευκόλυνση της προσέλευσης των μαθητών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με δωρεάν εισιτήριο.
  • Με στόχο να τοποθετήσει τους νέους στο επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με καταξιωμένους συνεργάτες, έχει καταρτίσει με φροντίδα μια σειρά από άρτιες και ελκυστικές εκπαιδευτικές δράσεις.
   

ΜελΟδύσσεια

Share

Το ψηφιακό πρόγραμμα «ΜελΟδύσσεια: μια μουσική ιστορία για νέους» είναι μια διαδικτυακή διαδραστική εφαρμογή για την ιστορία της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να εισάγει και να εξοικειώσει με την κλασική μουσική τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους σπουδαστές ωδείων, καθώς και όσους αγαπούν τη μουσική και βρίσκονται στα πρώτα στάδια της γνωριμίας τους με αυτή, μέσω της μελέτης σημαντικών συνθετών, έργων και μορφών που θεωρούνται σταθμοί στην εξέλιξη της δυτικοευρωπαϊκής έντεχνης μουσικής.

ΜελΟδύσσεια

Στόχοι του προγράμματος

  • Να δημιουργηθεί ένα ζωντανό και διαδραστικό εργαλείο για την διδασκαλία της Ιστορίας της Μουσικής στα ελληνικά, προσβάσιμο από την τάξη, το ωδείο ή το σπίτι.
  • Να αφυπνιστεί το ενδιαφέρον των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για μια μουσική παράδοση που συχνά θεωρούν «βαρετή», «ξένη», «παρωχημένη», «δύσκολη».
  • Να τοποθετήσει αυτή την μουσική στο γενικότερα πλαίσιο του σχολικού προγράμματος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνδέοντας την με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Γλώσσας και των Επιστημών.
  • Να αξιοποιήσει και να διαθέσει σπάνιο υλικό της Βιβλιοθήκης, μέσω της ψηφιοποίησής του, σε άλλες ομάδες πέραν του ακαδημαϊκού κοινού.
  • Να φέρει τον εκπαιδευτικό της μουσικής σε επαφή με τις υπηρεσίες και δυνατότητες της Βιβλιοθήκης αλλά και να διευκολύνει την διαδικασία της διδασκαλίας καθώς όλο το υλικό (ήχος, βίντεο, εικόνες, κείμενα) θα είναι συγκεντρωμένο σε αυτή την εύκολα προσβάσιμη πηγή.
   

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Share

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» στα τέλη του 2003, επιθυμώντας να δημιουργήσει έναν φορέα πολιτισμού που θα διαθέτει σύγχρονα μέσα, καινοτόμες ιδέες, αλλά και καλλιτεχνική άποψη αντιπροσωπευτική της σχέσης του ίδιου με την Τέχνη.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης οραματίστηκε έναν ξεχωριστό πολιτιστικό φορέα που θα διαθέσει εαυτόν στη μελέτη, την υποστήριξη και τη διάδοση των παραστατικών τεχνών, ειδικότερα του θεάτρου και του κινηματογράφου -των τεχνών τις οποίες αγάπησε και υπηρέτησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για περισσότερο από 50 χρόνια.

Το ίδρυμα στοχεύει τώρα σε ακόμη περισσότερα. Καταρτίζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αντάξιο της εμπειρίας και του καλλιτεχνικού διαμετρήματος του Ιδρυτή του, εγκαινιάζοντας συνεργασίες με γνωστά Ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς της χώρας και του εξωτερικού, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έγκυρα εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, workshops και εισάγοντας νέους θεσμούς που υποστηρίζουν τις νέες και τους νέους δημιουργούς.

Το Ίδρυμα ακόμη θέλει, και είναι στα άμεσα σχέδιά του, να προσφέρει υποτροφίες σε νέους με ταλέντο, διευρύνοντας έτσι τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες και παράλληλα ενισχύοντας το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας. Ο Μιχάλης Κακογιάννης πίστευε στους νέους, στο ταλέντο τους και τις προοπτικές τους. Πίστευε στη δύναμή τους, και μέσα από το Ίδρυμα τους έδωσε το βήμα για τη δική τους μάχη, για την Τέχνη, για τις αξίες της αλλά και την καθόλου αμελητέα απόλαυση που μας προσφέρει.

   

Σελίδα 1 από 3

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Δευτέρα 18/03/2024 17:44
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Μάρτιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->