Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Διάφορα

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» επέλεξε το Σχολείο μας

Share

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» επέλεξε το Σχολείο μας να συμμετάσχει στη σύνταξη ένθετου τεύχους με θέμα τη Δράμα. Συνεπώς, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να γίνουμε πρεσβευτές της πόλης μας.

 

Κάθε ένας/μία από τους παρακάτω καθηγητές/-τριες ανέλαβε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω θέματα.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΕΤΗΣ - ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ (ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΑ)- ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ)

 

ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΝΕΟΧΩΡΙΔΟΥ - Η ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ (ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΡΑΜΙΝΟΓΝΩΣΙΑ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ). ΔΡΑΜΑ, ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΗ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ  - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ

 

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ - Ο ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΟΓΛΟΥ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, Η ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (MEDIA LAB) - ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ. ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

 

ΕΦΗ ΔΟΥΛΟΥΜΗ - ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τεύχος, μπορούν να επιλέξουν θεματική και να επικοινωνήσουν με τους παραπάνω καθηγητές.

Είναι ευκαιρία να προβάλλουμε την πόλη μας στο Πανελλήνιο. Τα ονόματα των παιδιών που θα συμμετάσχουν, θα μπουν στο τεύχος της εφημερίδας. Συνεπώς, είναι μία ευκαιρία να έχετε ένα θυμητάρι από τα σχολικά σας χρόνια.

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! ????

 

«Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω των εποχικών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων

Share

Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

   

Αποτίμηση

Share

Αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου σχολικής χρονιάς 2020-2021

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (year-2020-school-0951009-form-1-synopsis(2).pdf)year-2020-school-0951009-form-1-synopsis(2).pdf Διαχειριστής Ιστότοπου507 Kb
   

Απολεσθέν αντικείμενο

Share

Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, εάν βρουν ένα μεταλλικό κολιέ να το παραδώσουν είτε στη Διεύθυνση είτε στη Γραμματεία. Ανήκει σε μια συμμαθήτριά τους και αποτελεί ένα δώρο μεγάλης συναισθηματικής αξίας για αυτήν. Η συμμαθήτριά τους θα είναι ευγνώμων για την πράξη τους.

   

Ανακοινώσεις

Share

Προς όλους:

  • όσα τμήματα δεν διαθέτουν ρολόι τοίχου, έχει ζητηθεί από τα Προεδρεία των τμημάτων η συγκέντρωση του ποσού των 50 σεντς (0,50 ευρώ) ώστε να αγοραστεί.
  • όσoι μαθητές και μαθήτριες έχετε αφήσει κάποιο βιβλίο κάτω από τα θρανία, να το πάρετε, διότι ενόψει των εξετάσεων, θα απορριφθούν στους κάδους ανακύκλωσης.

Προς Β' Λυκείου: να προσκομίσετε αύριο τις δηλώσεις προτίμησης για την ομάδα προσανατολισμού που θα ακολουθήσετε του χρόνου, καθώς και για το επιλεγόμενο μάθημα.

Προς Α'  και Β' Λυκείου: να παραδώσετε αύριο το ενημερωτικό σχετικά με την ηλεκτρονική εγγραφή.

Προς Γ' Λυκείου: στην πιο κάτω ανακοίνωση αναγράφεται κάτι σχετικό με τους υποψηφίους ΤΕΦΑΑ

   

Ευχαριστήριο

Share

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του ΚΤΕΛ Δράμας για την ευγενική προσφορά τους για την δωρεάν μεταφορά από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη των πακέτων που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές μας με προορισμό το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

   

Google-Οδυσσέας Ελύτης

Share

Tον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη τιμά την Παρασκευή η ελληνική σελίδα αναζήτησης της Google, αφού στην εικόνα στην πρώτη σελίδα εμφανίζεται ο Έλληνας ποιητής, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου, το 1911.

Odysseas_Elytis-2012-hp

   

Google-Θόδωρος Αγγελόπουλος

Share

Η κεντρική σελίδα της Google αποτίει στο λογότυπό της φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο. Με αφορμή την ημερομηνία γέννησης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης απέκτησε γαλάζιο χρώμα, φέρει ελληνικό έψιλον και ένα σκίτσο με την φιγούρα του σκηνοθέτη που έφυγε ξαφνικά τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου.

Theo_Angelopoulos-2012-hp

   

Κανάκης - σχολική βία

Share

Όχι στη σχολική βία! Όχι στη βία!


   

6 Μαρτίου-Ημέρα κατά της σχολικής βίας!

Share

Μίλα! Μη φοβάσαι!

Afisa_epsipe

   

Safer Internet Day 2011

Share"It's more than a game, it's your life!"

H Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 θα εορταστεί φέτος στις 8 Φεβρουαρίου, σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, από την Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Κένυα.

Φέτος, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους, και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την εικονική εμπειρία.

Στη σημερινή εποχή, παιδιά και νέοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως τη κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. Έτσι λοιπόν, ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί γύρω από το εξής σύνθημα:

«Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.»
(«It's more than a game, it's your life!»)

Ο φετινός εορτασμός έχει ως στόχο να μεταδώσει μερικά μηνύματα - κλειδιά προς τους χρήστες του Διαδικτύου, μικρούς αλλά και μεγάλους:

* Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα avatar, ένα ψευδώνυμο ή ένα προφίλ. Κάτι τέτοιο δεν μας παρέχει ουδεμία ασπίδα ανωνυμίας ή προστασίας.
* Οι πράξεις στην εικονική ζωή μας μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην πραγματική ζωή.

 

   

Σελίδα 1 από 3

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Δευτέρα 18/03/2024 17:44
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Μάρτιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->