Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Περιβάλλον

Εκπαίδευση

Share

Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας:

Στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες eclass και e-me μπορείτε με τους κωδικούς σας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ ή sch.gr) να δείτε μαθήματα που έχουν αναρτήσει οι καθηγητές του σχολείου μας.
Η διαδρομή: eclass.sch.gr --> Αναζήτηση Μαθημάτων -->Ν. Δράμας --> Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Στην φωτογραφία φαίνονται Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού και ο αριθμός μαθημάτων του κάθε Σχολείου. Επιλέξτε το 4ο Λύκειο.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

A Piece of Greece - Timelapse

Share

Ο Κώστας Γκολέμης και ο Φώτης Τραγανουδάκης ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό βίντεο με την τεχνική timelapse. Με τη δουλειά τους δίνουν μια απάντησε σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Χρειάστηκαν ώρες  φωτογράφισης και χιλιάδες καρέ, με ειδικό εξοπλισμό που σχεδίασαν οι δυό τους και πολύ προσεγμένο  μοντάζ για να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Tη μουσική που δημιουργήθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο timelapse συνέθεσε η Τάνια Γιαννούλη.

   

Η ώρα της γης - 2011

Share

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας!

earth2011

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την Ώρα της Γης 2011 και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι Έλληνες θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Φέτος όμως, το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ήρθε η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.

Το WWF Ελλάς, καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα www.wwf.gr/earthhour/4olykeio, να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους. Έτσι ο ισχυρός συμβολισμός μετατρέπεται σε πράξη και η λίστα αποδεκτών του μηνύματος περιλαμβάνει και τον ίδιο μας τον εαυτό.


   

Δηλώστε συμμετοχή στην Ώρα της Γής

ShareΓια να δηλώσετε συμμετοχή στην Ώρα της Γης, κάντε το μέσα από την ιστοσελίδα συμμετοχής του 4ου ΓΕΛ Δράμας:  http://www.wwf.gr/earthhour/4lykdram
   

Η Ώρα της Γης

Share

H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Το 2009, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Περισσότερες από 4000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης πέρυσι, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

   

"Η Γή στα χέρια μας" στο ...ΝΟΗΣΙΣ

Share

Έκθεση με τίτλο "Η Γη στα χέρια μας" του Centre de Culture Scientifique Technique et Industrielle της Orleans της Γαλλίας, παρουσιάζεται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και το Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο των εκδηλώσεών "Απαντώ στην πρόκληση για τη Γη". Η έκθεση φιλοξενήθηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Περιλαμβάνει 24 διαδραστικά πειράματα και εκθέματα χωρισμένα σε 12 θεματικές ενότητες, που αποτελούν μια σύνοψη της συνεισφοράς των επιστημών για μια βιώσιμη γη: βοήθεια στην κατανόηση του περιβαλλοντικού συστήματος και των οικοσυστημάτων, των επιπτώσεων των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, προτάσεις για μία οικονομική ανάπτυξη ενσωματώνοντας την βέλτιστη διαχείριση του περιβάλλοντος.

   

Συμβουλές για έναν ζωντανό πλανήτη

Share

Άλλαξε συνήθειες στο σχολείο!

Ακολουθήστε συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και πόρων. Ενημερώστε τους συμμαθητές, τους καθηγητές και όλους όσοι εργάζονται στο σχολείο για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ορίστε ομάδες ατόμων που θα έχουν την ευθύνη για κάθε χώρο: τις τάξεις, το κυλικείο, τα γραφεία των καθηγητών κτλ. Τα άτομα αυτά μπορούν να εναλλάσσονται περιοδικά.

Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του σχολείου, επικοινωνήστε με ειδικά συνεργεία που θα φροντίσουν να ελέγξουν και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα στην ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση του κτηρίου.

Ζητήστε να αντικατασταθούν τα σπασμένα τζάμια και να επιδιορθωθούν τα χαλασμένα κουφώματα ώστε να μη χάνεται θερμότητα.

Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Προμηθευτείτε κατάλληλους κάδους για χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο και τοποθετήστε τους σε σημεία που εξυπηρετούν (έξω από τις τάξεις, στα γραφεία των καθηγητών, δίπλα στο κυλικείο, στους διαδρόμους).

Διερευνήστε με τους υπευθύνους προμηθειών τη δυνατότητα να αγοράζονται ανακυκλωμένα προϊόντα για τις ανάγκες του σχολείου.

Ξεκινήστε εκστρατείες ενημέρωσης για τη μείωση της χρήσης πλαστικών ειδών (π.χ. ποτήρια και πιάτα μιας χρήσης, πλαστικές κασετίνες κτλ.) και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Τοποθετήστε πινακίδες στους χώρους του σχολείου, όπου θα αναγράφονται παραδείγματα που βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία αυτής της προσπάθειας. Γράψτε, λόγου χάρη, πόσα δέντρα χρειάζεται να κοπούν για να παραχθεί ένας τόνος χαρτιού.

Φυτέψτε ένα δεντράκι! Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος του σχολείου που καλύπτεται από χώμα, μην τον αφήνετε αφρόντιστο. Φυτέψτε δέντρα ή θάμνους και φροντίστε τα.

Φαγητό από το σπίτι; Σκεφτήκατε ποτέ τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι αγοράζετε τρόφιμα από την καντίνα του σχολείου; Αναλογιστείτε μόνον όλα τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για τα τσιπς, τις τυρόπιτες, τα μπισκότα, τα κέικ, τις σοκολάτες, τα κρουασάν, και βέβαια τα αναψυκτικά!

Πηγή: WWF
   

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Τρίτη 09/07/2024 09:07
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Ιούλιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
-->