Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

The News

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» επέλεξε το Σχολείο μας

Share

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» επέλεξε το Σχολείο μας να συμμετάσχει στη σύνταξη ένθετου τεύχους με θέμα τη Δράμα. Συνεπώς, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να γίνουμε πρεσβευτές της πόλης μας.

 

Κάθε ένας/μία από τους παρακάτω καθηγητές/-τριες ανέλαβε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω θέματα.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΕΤΗΣ - ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ (ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΑ)- ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ)

 

ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΝΕΟΧΩΡΙΔΟΥ - Η ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ (ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΡΑΜΙΝΟΓΝΩΣΙΑ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ). ΔΡΑΜΑ, ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΗ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ  - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ

 

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ - Ο ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΟΓΛΟΥ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, Η ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (MEDIA LAB) - ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ. ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

 

ΕΦΗ ΔΟΥΛΟΥΜΗ - ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τεύχος, μπορούν να επιλέξουν θεματική και να επικοινωνήσουν με τους παραπάνω καθηγητές.

Είναι ευκαιρία να προβάλλουμε την πόλη μας στο Πανελλήνιο. Τα ονόματα των παιδιών που θα συμμετάσχουν, θα μπουν στο τεύχος της εφημερίδας. Συνεπώς, είναι μία ευκαιρία να έχετε ένα θυμητάρι από τα σχολικά σας χρόνια.

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! ????

 

«Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω των εποχικών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων

Share

Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

   

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19, για το σχολικό έτος 2023- 2024

Share

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω του COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

   

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού

Share

Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

➢ Τακτικό πλύσιμο των χεριών • Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό) • Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος - Το γεύμα - Τη χρήση της τουαλέτας • Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων. • Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

➢ Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού. ➢ Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).

➢ Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων.

➢ Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

➢ Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

➢ Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

➢ Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

   

Πρόγραμμα 2023-2024 2

Share

Πρόγραμμα 2023-2024 2 : μικρές αλλαγές

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Πρόγραμμα 2023-2024 2.pdf)Πρόγραμμα 2023-2024 2.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου128 Kb
   

Εκπαιδευτικοί Όμιλοι

Share

Στο σχολείο μας υπάρχει ή πρόθεση να λειτουργήσουν,σε ώρες εκτός σχολικούωραρίου οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί όμιλοι:

Τίτλος

Υπεύθυνος καθηγητής

Ρητορική τέχνη

Σοφία Καρολίδου

Αγωνιστικό Σκάκι

ΔεμιρτζογλουΧρηστος

Διαγωνιστικά Μαθηματικά

 

Σχεδίασης και 3D εκτύπωσης

Σκαπέτης Γεώργιος

Φιλαναγνωσίας

Παρασκευή Τιμπλαλέξη

Κινηματογράφου

Στάης Σωτήριος

Όποιος μαθητής ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους καθηγητές.

   

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας

Share

Μπορείτε να δείτε την Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2022-2023) εδώ

   

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Share

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων επιτυχόντων στα ΑΕΙ, ο  Σύλλογος των Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Δράμας  εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το ποσοστό της επιτυχίας  του σχολείου μας για μια ακόμη χρονιά είναι εντυπωσιακό, κάνοντας το να ξεχωρίζει ποιοτικά και μάλιστα σε σχολές πρώτης προτίμησης των υποψηφίων με πολλές από αυτές να είναι ιδιαίτερα υψηλόβαθμες

Συγχαρητήρια επίσης στις οικογένειες, που περάσατε τη δύσκολη αυτή περίοδο δίπλα στα παιδιά σας και μοιραστήκατε την αγωνία και την προσπάθεια.

Για όσους και όσες δεν μπόρεσαν να πετύχουν τους στόχους τους σε αυτή τη φάση, τους αξίζει μια ακόμα προτροπή για να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους αξίζουν
Μη σταματάτε! Κυνηγήστε τα όνειρά σας και θα έχετε πολλές ευκαιρίες, προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι για όλους εσάς.  

   

Βεβαιώσεις Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023

Share

Οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 έχουν εκδοθεί. Μπορείτε να προσέρχεστε για την παραλαβή τους από το σχολείο τις Πέμπτες τις ώρες λειτουργίας του, από τις 08:00 έως και τις 13:00.

   

Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Share
Από σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 ως και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 είναι δυνατή η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ., έτους 2023 την ιστοσελίδα https://michanografiko.it.minedu.gov.gr.
Περισσότερες πληροφοριές: https://www.minedu.gov.gr/.../55888-07-07-23-ypovoli...
Το σχολείο θα είναι ανοικτό την Τετάρτη 12-7-2023 και τη Δευτέρα 17-7-2023 από τις 8 π.μ. έως 1 μ.μ. για τη διευκόλινση σας.
   

Ανακοινώσεις

Share

Για τους αποφοίτους μας: Τα απολυτήρια είναι έτοιμα. Μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο για να τα παραλαμβάνετε. Καλά αποτελέσματα!

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α' και Β' Λυκείου: Τα αποτελέσματα προαγωγής σας θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 19 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα θα αποσταλούν οι βαθμοί σας. 

   

Σελίδα 1 από 18

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Τρίτη 09/07/2024 09:07
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Μάρτιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->