Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

1ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Share

Tο ΤΕΙ Καβάλας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας θα διοργανώσουν στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το πρώτο φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (Νέα Καρβάλη, 6-9 Μαΐου 2010). Το φεστιβάλ νέων τεχνολογιών,  σκοπεύει να  αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.

Η προσέγγιση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πρέπει να είναι προσεκτική, αλλά και να διαθέτει πολύμορφα χαρακτηριστικά  για να γειτνιάσει σε ένα φεστιβαλικό χώρο ανθρώπους διάφορών ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων και τεχνολογικών αντιλήψεων.  Η ανάπτυξη μια τέτοιας ιδέας θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας  και να αμβλυνθεί η τεχνοφοβία.

Το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές της ευρύτερης περιοχής, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και φυσικά να γνωρίσουν νέα πολιτιστικά σχήματα της χώρας.

Οι δράσεις του φεστιβάλ θα κινηθούν σε τρεις βασικές κατηγορίες: α. Σχολείο-Μαθητές-Γονείς, β. Ακαδημαϊκός χώρος - Επιχειρήσεις  και γ. Πολιτισμός - Πολιτική. Πιστεύουμε ότι η Βιομηχανία της Πληροφορίας σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με τις κατηγορίες αυτές και η υλοποίηση αυτού του κρίσιμου  εγχειρήματος είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία.

Στην κατηγορία  «Σχολείο - Μαθητές - Γονείς»,  οι άνθρωποι του φεστιβάλ θα εργαστούν με στόχο να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων των Νομών Καβάλας και Δράμας. Επίσης, θα συνεργαστούν με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα δημιουργήσουν ένα διαδραστικό χώρο μάθησης και διασκέδασης. Οι δράσεις στην κατηγορία αυτή αφορούν ομιλίες προς τους μαθητές, ηλεκτρονικό διαδικτυακό διαγωνισμό με θέμα τη δημιουργικότητα και την καινοτομία (που θα υλοποιηθεί 20 ημέρες πριν σε όλα τα σχολεία), επισκέψεις στο περίπτερο με τις καινοτόμες εκθέσεις των σπουδαστών, τυχερά έπαθλα τεχνολογίας (Ηλεκτρονικό Βιβλίο) και διαδικτυακό αλφαβητάρι για την ενημέρωση των γονέων.

Στην κατηγορία  «Ακαδημαϊκός χώρος - Επιχειρήσεις»,  θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ανάπτυξη συζητήσεων από σημαίνοντες ανθρώπους του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού χώρου. Στη φετινή μας δράση,  το θέμα συζήτησης είναι η καινοτομία και ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα αποτελέσματα του τομέα της Μικροηλεκτρονικής και των ενσωματωμένων συστημάτων. Αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα από τον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο θα παρουσιαστούν στο ευρύτερο ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί εκθεσιακός χώρος όπου θα μπορούν οι σπουδαστές (από όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ) να παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Εκπρόσωποι από επιχειρήσεις θα μπορούν να τους επισκεφθούν και να μιλήσουν μαζί τους. Στο τέλος, στις καλύτερες τεχνολογικές εργασίες θα δοθούν τιμητικά έπαθλα.

Με την κατηγορία «Πολιτισμός - Πολιτική» θα ολοκληρωθεί η συνδυαστική προσέγγιση της προσπάθεια μας. Θα αναπτυχθούν συζητήσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, το ρόλο της Πολιτείας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα καινοτόμο μελλοντικό ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό τοπίο. Η πολιτική ζωή του τόπου μας, καθορίζει τους κανόνες και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της καινοτομίας. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για να δώσουν την δυνατότητα έκφρασης σε νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές δουλειές από δημόσια και ιδιωτικά ωδεία, μουσικά γυμνάσια και λύκεια, θεατρικές ομάδες, ερασιτεχνικές ροκ και έντεχνες μουσικές ομάδες και από επαγγελματίες μουσικούς και δημιουργούς.

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη 18/04/2024 16:28
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Απρίλιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
-->