Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Share

Από σήμερα Πέμπτη 18.06 μέχρι και την Πέμπτη 02.07 οι γονείς των μαθητών και μαθητριών (ή και οι ίδιοι οι μαθητές εάν είναι ενήλικοι) πρέπει να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική εγγραφή των παιδιών τους. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την υποχρέωση την έχουν όλοι οι γονείς των μαθητών που φέτος φοιτούσαν στις τάξεις: Γ' Γυμνασίου, Α' Λυκείου και Β' Λυκείου.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι η γνωστή: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Την αίτηση την συμπληρώνει ο γονέας, ο οποίος έχει δηλωθεί στο σύστημα myschool του Σχολείου ως πρώτος κηδεμόνας. Εάν πέρσι έχει κάνει αυτός την αίτηση επιτυχώς και στη διάρκεια της χρονιάς δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή, τότε χωρίς προβλήματα θα ξαναγίνει και φέτος η αίτηση από τον ίδιο. 

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα αλλαγής το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του κηδεμόνα όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (GSIS), ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

 Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας
 Το μητρώνυμο του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας
 Επιλογή Ημερήσιου ή Εσπερινού ΓΕ.Λ.
 Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος
 Επιλογή ξένης γλώσσας (Α ́ Λυκείου)
 Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (Β ́ και Γ ́ Λυκείου)

  Το σχολείο τελευταίας φοίτησης καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης
 Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/-τριας (ο οποίος αναγράφεται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή). Σας έχουμε ήδη αποστείλει τη βαθμολογία του Β' τετραμήνου.
 Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/-τριας

 Από ποιον/-α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση
 Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή/-τριας

 

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr/ και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση:

α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων

 

 

Οι μαθητές/-τριες ή οι κηδεμόνες αυτών που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-eggrafes μπορούν να απευθύνονται στο help desk της εφαρμογής στα τηλέφωνα επικοινωνίας που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας e-eggrafes (ΓΕ.Λ.: 2103443911, ΕΠΑ.Λ.: 2103443913) ή με e-mail μέσω της σελίδας «Επικοινωνία» της πλατφόρμας e-εγγραφές, εφόσον συνδεθούν, επιλέγοντας απαραίτητα τύπο σχολείου (ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.). Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στην πλησιέστερη σχολική μονάδα (Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.) της κατοικίας τους τις ώρες λειτουργίας της εκτός των ημερών και ωρών που διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Τετάρτη 27/03/2024 21:29
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Μάρτιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->