Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Επταήμερη Μαθητική Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Ιταλία

Share

Φλωρεντία - Ρώμη - Πομπηία

Ημέρα 1η:  Σάββατο 4-12-2010  Δράμα - Ηγουμενίτσα

Συγκέντρωση στο  4ο Λύκειο  Δράμας στις 08:30,  αναχώρηση για τη Βεργίνα, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, συνεχίζουμε για τα γραφικά Ιωάννινα.  Στάση  για φαγητό στο κέντρο των  Ιωαννίνων, συνεχίζουμε για την Ηγουμενίτσα, απ' όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 20:00. Τακτοποίηση στις καμπίνες και συνεχίζουμε εν πλω  το ταξίδι μας για  την Ανκόνα .Διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 2η : Κυριακή 5-12-2010  Ανκόνα - Φλωρεντία

Άφιξη στην Ανκόνα στις 11:00, συνεχίζουμε για την Φλωρεντία, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  δείπνο. Προαιρετικός νυκτερινός περίπατος στην πόλη.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : Δευτέρα 6-12-2010  Φλωρεντία - Ρώμη

Αφύπνιση στις 7:30, πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρηση για την ξενάγηση μας στην Φλωρεντία. Στις 09:30 συνάντηση με την ξεναγό μας και αρχίζουμε περπατώντας την ιστορική διαδρομή της πόλης.  Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο κέντρο της πόλης. Επιβίβαση στα λεωφορεία και συνεχίζουμε για Ρώμη. Περιήγηση με το λεωφορείο και μια πρώτη γνωριμία με την αιώνια πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο. Προαιρετική νυκτερινή βόλτα στην πόλη με το λεωφορείο.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : Τρίτη 7-12-2010  Ρώμη

Αφύπνιση στις 7:30, πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Βατικανό. Στις 10:00 έχουμε κλεισμένο ραντεβού για την επίσκεψη στο μουσείο του Βατικανού, στις 12:00 συναντάμε στην  Βασιλική Αγίου Πέτρου τους ξεναγούς μας και συνεχίζουμε την ξενάγηση της ιστορικής πόλης  της Ρώμης.  Γύρος της πόλης, Πιάτσα Βενέτσια, Κολοσσαίο, χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και βόλτα στην αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση.

Ημέρα 5η :  Τετάρτη 8-12-2010  Ρώμη

Αφύπνιση στις 7:30, πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το Κολοσσαίο. Στις 11:00 έχουμε κλεισμένο ραντεβού για ξενάγηση, συνεχίζουμε με μια όμορφη βόλτα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι και στο ιστορικό κέντρο. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο, δείπνο. Προαιρετική βόλτα σε μια από τις πλατείες της Ρώμης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η : Πέμπτη 9-12-2010  Ρώμη -Πομπηία

Αφύπνιση στις 7:30, πρωινό στο ξενοδοχείο επιβίβαση στα λεωφορεία με προορισμό την Πομπηία. Ξενάγηση στην Πομπηία, την νεκρόπολη, που καταστράφηκε το 79 μ. Χ. από τις στάχτες του Βεζουβίου, θα θαυμάσουμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την Πύλη του Νέρωνα, την πανέμορφη αρχαία αγορά, το περιμετρικό τείχος της πόλης, τους πλακόστρωτους δρόμους, τις κατοικίες των αρχόντων με τις τοιχογραφίες και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, συνεχίζουμε για Μπάρι επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 7η : Παρασκευή 10-12-2010  Ηγουμενίτσα- Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή για φαγητό, στο Μέτσοβο και στη  Βέροια, φθάνουμε στη Δράμα αργά το απόγευμα.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ  ΤΗΛΕΦΩΝΑ :

Συνοδοί Καθηγητές

ANTONIADOU

MARIA

 

KARAKASI

ELPINIKI

KARIDOU

ARCHONTIA

 

PAZOULIS

PANAGIOTIS

 

PLATAKIS

FILIPPOS

 

SAKELLION

ANDREAS

 

SKLARI

OURANIA

 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ : GOLDEN TULIP HOTEL 4*

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Via F Baracca 231

ΤΗΛ : 0039055352011

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΡΩΜΗ :ARCHIMEDES ROME 4*

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Via del Mille 19

ΤΗΛ : 0039064454600

 

ΤΗΛ ΑΡΧΗΓΩΝ

6936933180         ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

6947362350         ΜΟΥΤΑΦΤΖΙΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

00393466800514 ΜΟΥΤΑΦΤΖΙΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ       ΙΤΑΛΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ

 

ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ Ν1 ΑΡΙΘ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΑΣ

ΤΕΦΤΣΟΓΛΌΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                        ΝΗΜ 1675

 

ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ Ν2 ΑΡΙΘ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ                                       ΝΗΜ  1662

ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ 0030 Κ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Π.Χ.0030 25210 55770 ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ 0030 6936933180 ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

 

Η εκδρομή περιλαμβάνει:                                                                                               ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά σε υπερυψωμένο λεωφορείο.                                                              Τα επιπλέον γεύματα
  • Ακτοπλοϊκά εισητήρια σε καμπίνες ΑΒ4 με WC.                                                  Τα γεύματα στο πλοίο.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4****.                                                                               Εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων
  • Ημιδιατροφή. Προαιρετικές εκδηλώσεις.
  • Περιηγήσεις του προγράμματος.                                                                            Ό,τι δεν αναφέρεται ως παροχή.
  • Αρχηγό- συνοδό του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τηλέφωνα :

Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που ανήκει το τηλέφωνό σας για να μάθετε τις χρεώσεις κλήσεων και μηνυμάτων και τις ενέργειες για ενεργοποίηση της υπηρεσίας στο εξωτερικό. Μην ξεχάσετε το 0030 μπροστά από κάθε αριθμό στην Ελλάδα. Οι καθηγητές θα είναι εφοδιασμένοι με κάρτες χρονοχρέωσης τις οποίες θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να καλείτε τους οικείους σας.(Οι  κάρτες αυτές διατίθενται στα περίπτερα)

Ρουχισμός:

Πιθανόν να συναντήσουμε αρκετό κρύο κυρίως στη Φλωρεντία  (κασκόλ-γάντια) ή βροχή (ομπρέλα) . Τα παπούτσια να είναι άνετα γιατί θα έχουμε αρκετό περπάτημα. Καλό είναι  να πάρουμε τουλάχιστον δύο ζευγάρια  που θα τα εναλλάσσουμε. Τουλάχιστον ένα ζευγάρι  κάλτσες για κάθε μέρα, αρκετά εσώρουχα  και σίγουρα ένα ζεστό πανωφόρι.

Στο πλοίο

Επειδή οι βαλίτσες θα παραμείνουν στο λεωφορείο μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο έχουμε μαζί μας ένα μικρό σακίδιο ή μια μικρή τσάντα  με  τα απαραίτητα  : παντόφλες, πυτζάμες, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα σαπούνι,  μία μικρή πετσέτα και ό,τι άλλο θεωρούμε ότι θα χρειαστούμε μέχρι το ξενοδοχείο.

Για να αποφύγουμε τη ναυτία καλό είναι να έχουμε φάει ελαφρά δύο ώρες πριν την αναχώρηση. Το αλκοόλ δεν ακόμη και σε μικρές ποσότητες δεν ενδείκνυται. Σε περίπτωση που γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ναυτίας παίρνουμε εκ των προτέρων μέτρα και ενημερώνουμε τον υπεύθυνο καθηγητή/ρια. Μέσα στο πλοίο δεν κάνουμε άσκοπες εξερευνήσεις και τηρούμε όλους τους κανόνες ασφάλειας.

Χρήματα- Κοσμήματα

Καλό είναι να μην πάρουμε μαζί μας χρυσαφικά και ακριβές συσκευές κινητών τηλεφώνων . Στο ξενοδοχείο τα ασφαλίζουμε μόλις μπαίνουμε στο δωμάτιο στο χρηματοκιβώτιο που έχει το κάθε δωμάτιο (υπάρχουν απλές οδηγίες χρήσης). Στο δρόμο τα χρήματα κατά προτίμηση σε εσωτερικές τσέπες . Προσέχουμε πολύ αν έχουμε τσάντες σφιχτά μπροστά η πλάγια ,όχι χρήματα και τηλέφωνο σε σακίδιο στην πλάτη ή σε πίσω τσέπες.

Συναντήσεις - μετακινήσεις

Κάθε μαθητής/ρια θα ανήκει σε μια ομάδα 20 ατόμων για την οποία θα οριστεί μια υπεύθυνος καθηγητής/ρια. Σε αυτόν θα αναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει η οποιαδήποτε αλλαγή θέλει να κάνει. Είναι σημαντικό να είμαστε συνεπείς στις προκαθορισμένες συναντήσεις

Στο λεωφορείο όταν μπαίνουμε καθόμαστε στις αρχικές μας θέσεις μέχρι να γίνει η καταμέτρηση .Έτσι εντοπίζουμε αμέσως ποιος λείπει και κερδίζουμε χρόνο. Μόλις γίνει η καταμέτρηση και πριν ξεκινήσουμε μπορούμε να αλλάξουμε θέσεις.   Ότι και να συμβεί σε μας ή σε κάποιο συμμαθητή μας, που αφορά την υγεία ή την ασφάλεια του  το αναφέρουμε διακριτικά σε κάποιο καθηγητή μας.

Ας θυμηθούμε ξανά................

Τρόποι καλής συμπεριφοράς  του σωστού εκδρομέα

Στο λεωφορείο: Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού καθόμαστε στις θέσεις μας δεν τρώμε κάνοντας σκουπίδια(υπάρχουν σακούλες για σκουπίδια δίπλα στις θέσεις) και δεν πατάμε στις θέσεις  με τα παπούτσια.

Στο ξενοδοχείο: Σεβόμαστε το δικαίωμα των άλλων ενοίκων αλλά και των συμμαθητών μας για ξεκούραση. Δεν κυκλοφορούμε όλη την ώρα στους διαδρόμους  χτυπώντας  τις πόρτες των άλλων δωματίων. Στους διαδρόμους όλη την ώρα, ακόμη και το βράδυ θα υπάρχει κάποιος καθηγητής.

Τα μεθύσια στις εκδρομές  είναι πρόξενοι πολλών προβλημάτων, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.  Όποιος αντιληφθεί ότι κάποιος συμμαθητής έχει έστω και μικρό πρόβλημα εξαιτίας του αλκοόλ το αναφέρει  αμέσως  σε έναν συνοδό καθηγητή για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Στα μουσεία : Δεν μιλάμε δυνατά , δεν κουβαλάμε φαγητό-καφέ κ.λ.π (νερό επιτρέπεται), προσέχουμε την ξενάγηση και αν βαρεθούμε ....κάνουμε λίγη υπομονή! Θα φροντίσουμε οι ξεναγήσεις να είναι περιεκτικές και ενδιαφέρουσες.

Καλό μας ταξίδι!

 

 

 


 

 


4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
Ασφαλές Διαδίκτυο

eTwinning

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη 18/04/2024 16:28
Μέσο κοινωνικής δικτύωσης
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
<<  Απρίλιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
-->