Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Αγώνες Αντιλογίας 2011

Share

ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ 2011 

Οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Δράμας , η πενταμελής βασική ομάδα αλλά και η ομάδα υποστήριξης, που συμμετείχε στους αγώνες αντιλογίας που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή διατύπωσαν τις απόψεις τους για τη συμμετοχή τους σ? αυτούς. Και εμείς οι εκπαιδευτικοί που πήγαμε με τα παιδιά στους αγώνες κάτι γράψαμε για την εμπειρία μας.

 

 


Είχα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, οι συζητήσεις αγώνες με τα άλλα παιδιά ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και με εξέπληξε το γεγονός ότι πολλά παιδιά κατάφεραν να υποστηρίξουν ιδέες αντίθετες με τις αντιλήψεις τους. Στο λεωφορείο ήταν τέλεια. Με χαρά θα ξανασυμμετείχα.

Θεοδωρίδης Ξενοφών

Η εμπειρία ήταν πάρα πολύ ευχάριστη και το να είσαι μαζί με άλλα παιδιά και να τα γνωρίζεις μέσα από τους αγώνες ήταν υπέροχο!! Λυπάμαι πολύ που τελείωσε, γιατί η διαδικασία προετοιμασίας καθώς και ο αγώνας ήταν πολύ ωραία. Και του χρόνου αν μπορώ θα ξανασυμμετέχω!

Νικολίνα!! * :)

Πέρασα όμορφαJ !

Μόνο και μόνο γιατί ήμασταν όλοι μαζί και είχε μπόλικο χαβαλέ και :D

Αν και στον αγώνα δεν σκίσαμε ίσως ξαναπήγαινα!! :D

 

Φιλάκια μωρό μου <3. Σματσς.

 

Το κορμί, Η κορμάρα, η depp   ; )

Πέρασα πάρα πολύ ωραία. Ήταν τέλεια εμπειρία. Και μου άρεσε που καταφέραμε να μάθουμε να αντιλέγουμε. Επίσης, το ότι γνωρίσαμε και άλλα άτομα μου άρεσε πολύ. Και του χρόνου ευχαρίστως θα ξανασυμμετείχα. Και του χρόνου να γίνει ο αγώνας στη Δράμα.

(Χαρίση Κατερίνα)

Όσο αφορά τους αγώνες της αντιλογίας θα μπορούσα να πω ότι είμαι πανευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω σε έναν από αυτούς τους αγώνες. Μπόρεσα να εκφράσω την προσωπική μου γνώμη και τη γενική θέση της ομάδας μου σχετικά με το θέμα που είχαμε να υποστηρίξουμε. Επίσης, κατάλαβα ότι πέρα από τις ασχολίες στην καθημερινή ζωή αξίζουν και άλλα πράγματα τα οποία ήταν άγνωστα και μου έδωσαν τη δυνατότητα να ανακαλύψω σε βάθος τον εαυτό μου. Ελπίζω να μη σταματήσουν οι αγώνες και να μπορώ του χρόνου να πάρω μέρος μία ακόμη φορά. Ευχαριστώ τους καθηγητές και τους συμμαθητές μου που συμμετείχαν και αυτοί στον αγώνα.

Σαλαχάτ Ελισάβετ

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία!! Πιστεύουμε πως πραγματικά άξιζε, άσχετα που δεν πήραμε τη θέση που μας άξιζε! Μέσω αυτής της διαδικασίας μάθαμε πολλά και κερδίσαμε μία πολύ καλή εμπειρία. Ελπίζουμε να μας δοθεί ξανά μια τέτοια ευκαιρία. Και να ευχαριστήσουμε τις καθηγήτριες μας που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό και να αποκτήσουμε μια μικρή εμπειρία!

Με αγάπη

Ελένη-Λίζα Πορουτσίδου

Οι αγώνες επιχειρηματολογίας (αντιλογίας) είναι μια επιτυχής κίνηση από το Υπουργείο Παιδείας γιατί βοηθάει τους μαθητές στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Επιπλέον τους μαθαίνει να σέβονται και να κατανοούν τη διαφορετική άποψη,

να συνεργάζονται με τους συμπαίκτες τους, να αναπτύσσουν ένα πολιτισμένο διάλογο. Οι μαθητές μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν την άποψή τους για οποιοδήποτε θέμα χωρίς να χειραγωγείται η  άποψή τους .

Οι αγώνες επειδή γίνονται σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων βοηθάει τους μαθητές να δομούν τη σκέψη τους και τα επιχειρήματά τους, μαθαίνοντάς τους να πειθαρχούν και να συνεργάζονται.

Οι αγώνες επιχειρηματολογίας συνδέουν το σχολείο με την επικαιρότητα και τη ζωή.

Ένα τέτοιο σχολείο θέλουμε.

Μακάρι να γίνουν και άλλες τέτοιες κινήσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

 

-Μυλωνά Ελισσάβετ Εκπαιδευτικός

 

 

Για μένα είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχω με τους μαθητές στους αγώνες αντιλογίας.

Οι αγώνες αντιλογίας είναι μία από τις σχολικές δραστηριότητες που διοργανώνονται μέσα στο σχολείο και οι μαθητές συμμετέχουν σ? αυτούς εκούσια και αυθόρμητα , χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσουν ιδιαίτερη προσπάθεια καθώς μόνο πνευματικά ασκούν το μυαλό τους στην υποστήριξη προτάσεων-θέσεων.

Κάνοντας έναν απολογισμό μετά το τέλος του αγώνα που φέτος έλαβε χώρα στην Κομοτηνή σκέφτομαι πως πολλά πράγματα δεν μου άρεσαν και δεν είχα κανένα ενδοιασμό να διατυπώσω προφορικά όσα δεν μου άρεσαν στους διοργανωτές των αγώνων που ήταν παρόντες στη συνάντηση. Αλλά φρόντισα να κοινοποιήσω τις απόψεις μου και στους άλλους συναδέλφους που συμμετείχαν στους αγώνες αντιλογίας.

Του χρόνου οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν πως οι αγώνες αντιλογίας θα διεξαχθούν στη Δράμα.

Από τη μια μεριά, σκέφτομαι πως η φετινή πικρία δεν θα με παρακινήσει να δραστηριοποιηθώ του χρόνου, από την άλλη, όμως, θυμάμαι περασμένη χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές που συμμετείχαν στην αντιλογία έτρεχαν να με βρουν στους διαδρόμους του σχολείου, αφού τελείωνε η διδακτική ώρα και άρχιζε το εικοσάλεπτο διάλειμμα, για να αρχίσουμε την προπόνηση. Ακόμη, θυμάμαι πως κάθε φορά ερχόντουσαν στις συναντήσεις μας έχοντας ετοιμάσει από το σπίτι διάφορες εκφράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αντίπαλη δοκιμαστική ομάδα.

Κυρίως, δεν θα ξεχάσω την αίσθηση αλλά και την εντύπωση που μου έκανε το να βλέπω τους μαθητές να παίρνουν σοβαρό ύφος, να σηκώνονται όρθιοι και να στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην προσπάθειά τους να στηρίξουν με σθένος συχνά την άποψη που έπρεπε να υποστηρίξουν.

Είναι εκπληκτικό, σχεδόν θαυμαστό να γίνεται κάτι τέτοιο και δυστυχώς δεν το βλέπω να συμβαίνει συχνά μέσα στην τάξη παρόλο που το επιδιώκω επισταμένως.

Αυτή η εικόνα ίσως με παρακινήσει να ασχοληθώ με τους αγώνες αντιλογίας και πάλι στο μέλλον.

Ίδωμεν!!

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

 100_2388100_2389100_2411100_2412100_2413100_2414100_2415100_2416

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
100 χρόνια μετά
Ασφαλές Διαδίκτυο
Το blog του 4ου
Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη 24/06/2021 09:21
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης
ΣΕΠΛΗΔ
100 Χρόνια Ελεύθερη Δράμα
Παρανέστι VFT

Χιονοδρομικό Φαλακρού

Χιονοδρομικό Φαλακρού

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
Δόξα Δράμας

Ονειρούπολη

Ονειρούπολη Δράμας
<<  Ιούνιος 2021  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
-->