4ο Γενικό Λύκειο Δράμας

Συμπλήρωση κενών για Δευτέρα 25102021

Share

Συμπλήρωση κενών για Δευτέρα 25102021 .

1η ώρα κενό : Γαν1 , Α2 .

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Συμπλήρωση κενών για Δευτέρα 25102021.pdf)Συμπλήρωση κενών για Δευτέρα 25102021.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου1198 Kb
 

Εορτασμός + Πρόγραμμα από 25102021 + Ε.Δ.Ε.Μ. + Κοροναϊός

Share

Πρόγραμμα από 25102021

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την επέτειο 28η Οκτωβρίου. Η σχολική γιορτή θα πραγματοποιηθεί και φέτος εντός των αιθουσών, χωριστά για κάθε τμήμα. Λεπτομέρειες θα δοθούν την Τρίτη.

Έκτακτο: Λόγω ασθενείας εκπαιδευτικού, ο υπεύθυνος προγράμματος κ. Παυλίδης θα πραγματοποιήσει αλλαγές. Παρακαλούμε, να ενημερωθείτε για τις αλλαγές τις μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες.

Αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Λυκείου: Όσοι και όσες δηλώσατε την Παρασκευή συμμετοχή στην Ε.Δ.Ε.Μ. (Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδκών Μαθημάτων) ζητήστε από τους κηδεμόνες σας να συμπληρώσουν την Υ.Δ. του συνημμένου και να την προσκομίσετε αύριο στο σχολείο ή να τη στείλετε μέσω gov.gr.

Υπενθυμίζεται η βασική υποχρέωση των γονέων να ενημερώνουν αμέσως το Σχολείο σε περίπτωση που το παιδί τους ή επίσης κάποιο μέλος της οικογένειας βρεθεί θετικό. Η παράλειψη της ενημέρωσης αποτελεί σοβαρότaτο παράπτωμα σύμφωνα με τη Νομοθεσία της Πολιτείας σχετικά με τη διασπορά του SARS-CoV-2.

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (πρόγραμμα από 25102021 μ.pdf)πρόγραμμα από 25102021 μ.pdf Διαχειριστής Ιστότοπου1601 Kb
Download this file (Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2021_22.doc)Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2021_22.doc Διαχειριστής Ιστότοπου163 Kb
   

Επιτυχία μαθητή μας + Μαθηματικός διαγωνισμός "ΘΑΛΗΣ" + Διδακτική επίσκεψη

Share
1) Ανακοίνωση του προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου και εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ. Δεμιρτζόγλου:
"6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ο Δραμινός Καζάκος Μάρκος
Το τουρνουά διήρκεσε από τις 15 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου και πήραν μέρος συνολικά 871 νεαροί σκακιστές (εκ των οποίων 362 κορίτσια), μεταξύ των οποίων και 41 Έλληνες.
Ο 16χρονος Δραμινός Καζάκος Μάρκος μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κατηγορία U18 το καλοκαίρι στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων συνέχισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.
Το πρωτάθλημα διεξήχθη με υβριδικό σύστημα (μέσω υπολογιστή παρουσία διαιτητή) 9 γύρων στον χώρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Ο Καζάκος Μάρκος κατετάγη 6ος με 6 πόντους σε 9 αγώνες αντιμετωπίζοντας παίκτες με πολύ καλύτερη διεθνή αξιολόγηση. Επίσης έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον διεθνή τίτλο του FM (Fide Master), πράγμα που όπως φαίνεται θα γίνει σε σύντομο διάστημα. Έτσι θα είναι ο πρώτος Δραμινός που θα έχει κατακτήσει διεθνή τίτλο.
Ο Μάρκος με την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι μπορούν και παιδιά από επαρχιακές πόλεις να διακριθούν στο σκάκι, αφού το άθλημα δε χρειάζεται κάποια ακριβή εγκατάσταση. Η θέληση, το διάβασμα και προπαντός το πείσμα για διάκριση φέρνουν αποτελέσματα στο άθλημα του σκακιού."
Συγχαρητήρια λοιπόν και από το Λύκειό μας στον μαθητή μας Καζάκο Μάρκο! Και εις ανώτερα!
2) Όσοι μαθητές και όσες μαθήτριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον ετήσιο μαθηματικό διαγωνισμό να το δηλώσουν στους Μαθηματικούς τους. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στο Σχολείο μας.
3) Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και χθες Πέμπτη 21/10 το τμήμα Γ' Λυκείου (Θετικής/Υγείας) με τη συνοδεία εκπαιδευτικών επισκέφθηκε την Έκθεση "Νεομάρτυρες - πορεία προς την Ελευθερία" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Διότι στο Δημόσιο Σχολείο εκτός από τη διδασκαλία υπάρχουν και πολλές άλλες δράσεις για τη μάθηση και την κοινωνικοποίηση των μαθητών και μαθητριών. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πέραν των διδακτικών καθηκόντων τους θεωρούν χρέος τους και την προσφορά αυτών των παραπάνω υπηρεσιών.
   

Περίπατος

Share
Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος περίπατος.
Ώρες άφιξης:
Α' Λυκείου: 08:45
Β' Λυκείου: 09:00
Γ' Λυκείου: 09:15
Χωρίς να περιμένετε το κουδούνι, εισέρχεστε στις αίθουσες για λήψη παρουσιών και στη συνέχεια συγκεντρώνεστε στην αυλή είτε στη Νότια είτε στη Βόρεια (θα σας υποδείξουν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί) και συντεταγμένα κατευθύνεστε στον χώρο προορισμού που θα ανακοινωθεί αύριο (διαφορετικός για κάθε τάξη).
Θα ληφθούν παρουσίες και κατά τη διάρκεια του περιπάτου και στο τέλος. Δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση χωρίς την άδεια των συνοδών.
Η λήξη του περιπάτου θα γίνει περίπου στις 12:00 και θα ακολουθήσει Συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων.
   

Μαθητικές εκλογές

Share
Αύριο Δευτέρα τις τελευταίες ώρες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου. Όσοι και όσες απουσίαζαν την Παρασκευή και επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, μαζί με τον Πρόεδρο του τμήματος να προσέλθουν και να το δηλώσουν στον Υποδιευθυντή.
Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
   

Αναμόρφωση προγράμματος

Share

Τα τμήματα Α3 και Β1 θα τελειώσουν νωρίτερα το ωρολόγιο πρόγραμμα τους.

   

Πρόεδροι 5μελών

Share

Αύριο Παρασκευή οι Πρόεδροι των πενταμελών μαθητικών συμβουλίων να προσέλθουν στα γραφεία στο μεγάλο διάλειμμα για ενημέρωση.

   

Διαγωνισμός

Share
Σχετικά με το διαγωνισμό μαθηματικών Ο ΘΑΛΗΣ. Ο Υποδιευθυντής κ. Δεμιρτζόγλου προτίθεται να εξασκήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό.
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους είτε στον ίδιο (δίπλα στο Γραφείο Δ/ντή) είτε στους δικούς τους μαθηματικούς.
   

Υ.Δ. εγγραφών

Share

Προς γονείς & κηδεμόνες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη προσέλθει στο σχολείο για την ολοκλήρωση της εγγραφής ή της ανανέωσης εγγραφής των παιδιών τους:

Να προκομίσουν στο σχολείο:

Για την Α΄ Λυκείου:

  • 1. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα/κηδεμόνα που υπέβαλε με τους προσωπικούς του κωδικούς taxisnet την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής/ανανέωσης εγγραφής στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ (βλ. παρακάτω συνημμένα έγγραφα)
  • 2. Υπεύθυνη Δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα, με την οποία δηλώνει ότι εγκρίνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής εγγραφής στο e-eggrafes (βλ. παρακάτω συνημμένα έγγραφα)
  • 3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από γιατρό (βλ. παρακάτω συνημμένα έγγραφα)
  • 4.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του μαθητή/της μαθήτριας
  • 5. Μία φωτογραφία ταυτότητας του μαθητή/της μαθήτριας, εφόσον δικαιούται μετακίνησης από και προς το σχολείο με δημόσιο μεταφορικό μέσο

Για τη Β΄ και Γ΄ Λυκείου:

  • 1.Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα/κηδεμόνα που υπέβαλε με τους προσωπικούς του κωδικούς taxisnet την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής/ανανέωσης εγγραφής στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ (βλ. παρακάτω συνημμένα έγγραφα)
  • 2. Υπεύθυνη Δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα, με την οποία δηλώνει ότι εγκρίνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής εγγραφής στο e-eggrafes (βλ. παρακάτω συνημμένα έγγραφα)
  • 3.Μία φωτογραφία ταυτότητας του μαθητή/της μαθήτριας, εφόσον δικαιούται μετακίνησης από και προς το σχολείο με δημόσιο μεταφορικό μέσο

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την οικονομική συνδρομή προς το Σύλλογό σας (Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ Δράμας), η οποία, όπως και κάθε χρόνο, καταβάλλεται την περίοδο των εγγραφών και ανέρχεται: α) στα δέκα (10) ευρώ ή β) στα πέντε (5) ευρώ για τις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες ή τις οικογένειες των οποίων φοιτούν στο σχολείο μας παραπάνω από ένα παιδιά.

Τις υπέυθυνες δηλώσεις είτε τις βρίσκετε στο Internet και τις εκτυπώνετε είτε τις προμηθεύεστε από περίπτερο είτε έρχεστε στο σχολείο και σας τις δίνουμε εμείς. Πρέπει να έρθει ο ίδιος ο γονέας και όχι να προσκομιστούν από τον μαθητή ή την μαθήτρια.

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (adym_deltio_kai_fyllo_exetasis-2 (1).pdf)adym_deltio_kai_fyllo_exetasis-2 (1).pdf Διαχειριστής Ιστότοπου276 Kb
Download this file (υπεύθυνη_δήλωση_εγγραφής(1η) (1).doc)υπεύθυνη_δήλωση_εγγραφής(1η) (1).doc Διαχειριστής Ιστότοπου53 Kb
Download this file (υπεύθυνη_δήλωση_έτερου_γονέα_νο_2 (2).doc)υπεύθυνη_δήλωση_έτερου_γονέα_νο_2 (2).doc Διαχειριστής Ιστότοπου41 Kb
   

Μαθητικές εκλογές

Share

Σήμερα την 6η διδακτική ώρα θα πραγματοποιηθούν μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη των πενταμελών μαθητικών συμβουλίων τμήματος.

Θα ακολουθήσει Συνεδρίαση του Συλλόγου διδασκόντων.

   

Ομιλία

Share
Ομιλία για την παιδική κακοποίηση.
Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile size
Download this file (Πρόσκληση.jpg)Πρόσκληση.jpg Διαχειριστής Ιστότοπου47 Kb
   

Σελίδα 1 από 57

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
100 χρόνια μετά
Ασφαλές Διαδίκτυο
Το blog του 4ου
Έχουμε 126 επισκέπτες συνδεδεμένους
Τελευταία ενημέρωση:
Κυριακή 24/10/2021 16:04
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης
ΣΕΠΛΗΔ
100 Χρόνια Ελεύθερη Δράμα
Παρανέστι VFT

Χιονοδρομικό Φαλακρού

Χιονοδρομικό Φαλακρού

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
Δόξα Δράμας

Ονειρούπολη

Ονειρούπολη Δράμας
<<  Οκτώβριος 2021  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
-->