Ο μετεωρολογικός μας σταθμός

Weather Underground PWS IDRAMA3

Εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι

Share

Το FOOD FORCE είναι ένα εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι, το οποίο παρουσιάζεται από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (ΠΠΣ) των Ηνωμένων Εθνών. Το παιχνίδι αυτό σχεδιάστηκε ειδικά για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν σχετικά με τον αγώνα ενάντια στην παγκόσμια πείνα και τη σημασία της ανθρωπιστικής βοήθειας. Το FOOD FORCE είναι διαθέσιμο σε πάνω από δέκα γλώσσες, σε ένα αρχείο που μπορεί να «κατέβει» δωρεάν από το Διαδίκτυο από τον ιστότοπο www.food-force.com . Στην Ελλάδα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, φρόντισε για τη διανομή του σε μορφή CD ROM στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Το FOOD FORCE ήταν το πρώτο ανθρωπιστικό βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο, το οποίο παρουσιάστηκε στα αγγλικά το 2005. Σύντομα, έγινε διεθνής επιτυχία, με πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε κυκλοφορία έως σήμερα ανά τον κόσμο.

Το FOOD FORCE περιλαμβάνει έξι αποστολές. Κάθε αποστολή ξεκινά με μια ενημέρωση, που γίνεται από έναν χαρακτήρα του FOOD FORCE, που εξηγεί το σκοπό της τρέχουσας αποστολής. Ο παίκτης πρέπει να ολοκληρώσει την εργασία που του ανατίθεται. Πόντοι αποδίδονται για γρήγορη και ακριβή εκτέλεση, αλλά και για σωστή λήψη αποφάσεων. Κάθε αποστολή μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να αρέσει σε παιδιά όλων των δυνατοτήτων και αντιπροσωπεύει ένα βασικό βήμα στη διαδικασία διανομής τροφής' από την άμεση ανταπόκριση έως τη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση σίτισης για την κοινότητα. Μετά από κάθε αποστολή, ένας χαρακτήρας FOOD FORCE επιστρέφει για να παρουσιάσει ένα εκπαιδευτικό βίντεο, που δείχνει την πραγματικότητα της εργασίας του παγκοσμίου προγράμματος σίτισης στην πράξη. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά να μάθουν και να καταλάβουν πώς το παγκόσμιο πρόγραμμα σίτισης ανταποκρίνεται στις πραγματικές επείγουσες ανάγκες για την εξασφάλιση τροφής : από πού προέρχεται η τροφή, η διατροφική αξία των γευμάτων, πώς διανέμεται η τροφή και πώς χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της κοινότητας.

Στον ιστότοπο του παιχνιδιού www.food-force.com βρίσκεται πλούτος πληροφοριών, τόσο για το παιχνίδι, όσο και για το έργο που το ΠΠΣ πραγματοποιεί στον κόσμο. Ο τομέας του ιστότοπου ?How to Help' παρέχει ιδέες σχετικά με το πώς να συμμετέχεις στο ΠΠΣ, ενώ ο τομέας 'Teachers' Area' παρουσιάζει σχέδια μαθήματος σε διάφορες γλώσσες που μπορεί να « κατεβάσει» ο εκπαιδευτικός από το Διαδίκτυο, καθώς και συνδέσμους (links) με άλλες εκπαιδευτικές πηγές.

4ο ΓΕΛ Δράμας

Αθηνάς 30, 66100 Δράμα
Τηλ. 2521048636
Fax. 2521048689
email: mail (παπάκι) 4lyk-dramas (τελεία) dra(τελεία)sch(τελεία)gr

Ομάδα Ρομποτικής

Ομάδα Ρομποτικής
Project Hydrobot

Ομάδα Φυσικής

Ομάδα Φυσικής
Παρά 4ο
100 χρόνια μετά
Ασφαλές Διαδίκτυο
Το blog του 4ου
Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη 24/06/2021 09:21
ΔΙΔΕ Δράμας
www.kioulanis.gr
Πλατάκης Φίλιππος
Παναγιώτης Παζούλης
ΣΕΠΛΗΔ
100 Χρόνια Ελεύθερη Δράμα
Παρανέστι VFT

Χιονοδρομικό Φαλακρού

Χιονοδρομικό Φαλακρού

Σπήλαιο Αγγίτη

Σπήλαιο Αγγίτη
Δόξα Δράμας

Ονειρούπολη

Ονειρούπολη Δράμας
<<  Ιούνιος 2021  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
-->